Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dere taştı evleri su bastı

Darıca ‘da dere yatağının taşması sonucu 11 kişinin yaşadığı 2 ev, eşyalarıyla birlikte sular altında kaldı.

Dere taştı evleri su bastı
27 Mayıs 2018 - 14:16

Darıca Sırasöğütler Mahallesi Sanayi Caddesi 1664 Sokak üzerinden geçen derenin taşması sonucu 1664/3 Sokak No: 7 adresindeki binanın alt katında bulunan 2 daireyi su bastı. Her iki evde yaşayan toplam 11 kişilik aile kendilerini dışarıya zor atarken eşyalar su içinde kaldı.

Derenin taşması sonucu evi su içinde kalan Cebrail Çakır  canlarını zor kurtardıklarını belirterek, oturdukları dairenin yaklaşık olarak 1 metre su içinde kaldığını söyledi. Eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini de sözlerine ekleyen Çakır, her yağmur yağması sonucu evlerinin önünden geçen derenin taştığını ve bu konuda yeteri kadar önlem alınmadığını ifade söyledi

İtfaiyenin gelmesi sonucu her iki daireye de dolan suların tahliye çalışmaları başlatılırken mahalle sakinleri, derenin yaklaşık olarak 10 yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edildiğini ancak yolun altında kalan bir bölümünün yeterli büyüklükte künkle döşenmediği için fazla suyu kaldıramadığını ve bu nedenle de taşmaların meydana geldiğini söylediler.

 

DERE ÜZERİNDEKİ KÜNK KÜÇÜK GELİYOR

Aşırı yağan her yağmurun ardından korku ile yaşadıklarını kaydeden mahalle sakinleri bir an önce çözüm getirilmesi için yetkililerden yardım istediler.

Evini su basan Ali Rıza Çakır ise, ‘’Derenin taşması sonucu sabah saat 06.00 ile 07.00 gibi buraları su bastı. Sel baskını sonucu dairelerimizin camları kırılarak sular içeriye girdi. Neticede büyük bir doğal afet oldu, Allah beterinden saklasın, yapabileceğimiz pek bir şey yok, yetkilileri göreve davet ediyorum, bizlere yardımcı olsunlar’’ dedi. Dere üzerindeki menfezin küçük ve yeterrsiz olduğu gerekçesiyle suların taştığını da sözlerine ekleyen Ali Rıza Çakır, ‘’ yağmurun şiddeti az biraz fazla olunca sürekli aynı sorunu yaşıyoruz. Sorunun çözümü için daha önceden yetkililere şahsen ben başvurmadım ama diğer komşular başvuruda bulunmuşlar ama şu ana kadar her hangi bir sonuç alamadık’’ şeklinde konuştu.

 

MUHTAR ODLUKAYA; DERE, 3-4 AY ÖNCE PROGRAMA ALINDI

Olay yerine gelen İSU Darıca Şube Müdürü Faruk Nazik çeşitli incelemelerde bulunurken, Sırasöğütler Mahalle muhtarı Tuncay Odlukaya ise yaptığı görüşmelerde İSU’nun, derenin taşmasını önlemek için 3-4 ay önce konuyu yeni yatırım proje kapsamına aldığını söyleyerek, ‘’ Derenin taşmasına neden olan bölümün yanından yeni bir yatak açılarak genişletme çalışmaları başlatılacak ve bundan sonra artık söz konusu talihsizlikler yaşanmayacak’’ dedi.