Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Denize düşen geyik hayvanat bahçesine getirildi

ÖZEL HABER - Gebze TUBİTAK Yerleşkesi’nin sahil kısmında denize düşen geyik kurtarılarak tedavi edilmek üzere Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkililerine teslim edildi

Denize düşen geyik hayvanat bahçesine getirildi
11 Kasım 2018 - 15:33

Gebze’de köpeklerden kaçıp denize atlayan geyik, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hayvanat bahçesine götürüldü.

Olay, Eskihisar Sahili'nde meydana geldi. TÜBİTAK'ın Gebze'de bulunan yerleşkesi içerisindeki tabiat parkında yaşayan bir geyik, kendisini kovalayan köpeklerden kaçıp denize atladı.  Eskihisar sahiline kadar yüzen geyiği gören vatandaşların ihbarı üzerine sahile gelen itfaiye ekipleri, denize girerek geyiği çıkardı. Üşüyen geyiğin üzerine battaniye örtüldü.

 

Uzun süre suyun içinde kaldığı için oldukça bitkin görünen hayvan için  temasa geçilmesinin ardından Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na getirilen dişi Kızıl Geyiğe ilk müdahale veteriner hekim Hilal Akbaş tarafından yapıldı.

Hayvanın vücudundaki birçok açık yara olduğunu ve çok fazla sıvı kaybı yaşadığını dile getiren veteriner hekim Hilal Akbaş, gerekli müdahalenin yapılarak tedaviye başlandığını açıkladı.

Kızıl Geyiğin tedavisine, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda bulunan ve Orman Su İşleri Bakanlığınca ruhsatlandırılmış Hayvan Hastanesi ve Karantinada devam edildiği ifade edilirken geyiğin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi