Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı öğrencilerden uluslararası proje!

Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmenleri Aysun Yücel Yurday rehberliğinde yürüttükleri uluslararası proje büyük ses getirdi.

Darıcalı öğrencilerden uluslararası proje!
23 Mart 2021 - 22:19 - Güncelleme: 23 Mart 2021 - 23:08
Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmenleri Aysun Yücel Yurday rehberliğinde yürüttükleri ''BATIK GEMİNİN HAZİNESİ E-TWİNİNG PROJESİ'' isimli uluslararası proje, yurt içi ve yurtdışı toplam 10 okulun katıldığı bir proje haline geldi.

Proje mimarlarından Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğretmeni Aysun Yücel Yurday gazetemize yaptığı açıklamada ''Bir zamanlar dönemin önemli bilim ve sanat insanlarının içinde bulunduğu Dünya turuna çıkan bir bilim sanat gemisinin ortadan kaybolmasını konu alan bu projede, öğrencilerimiz çeşitli web2 araçlarını kullanarak buldukları şifrelerle geminin ardında bıraktığı hazineleri keşfetmeye çalışıyorlar. Bu projeyle amacımız, öğrencilerimize 21. Yüzyıl becerileri olan robotik kodlama gibi beceriler kazandırmak teknolojiyi günlük hayatlarında daha üretken ve faydalı bir biçimde kullanmayı öğretmek, İnterneti daha güvenli ve doğru bir şekilde kullanmalarını sağlamak, bilim, sanat ve edebiyat alanlarında hayal güçlerini geliştirmek, ufuklarını açmaktır. Bu amaçla her ay farklı bir alanda çalışmalar yapmakta ve söyleşiler düzenlemekteyiz.

SERTİFİKA ALDILAR
2C sınıfı öğrencileri Ocak ayından bu güne kodlama öğrenerek sertifika almış bulunmaktalar. Düzenlediğimiz söyleşilerde verdiğimiz eğitimlerle ve alanında uzman konuklarımızla fark yaratmaktayız. Şubat ayında Masallar Alemine Yolculuk ve Masal Dünyası söyleşilerimizle, Esma Eser ve Ekin Anıl Sezer’i konuk ederek, çocuklarımızı edebiyat alanına ve kitap okumaya teşvik ettik. Aynı zamanda proje ortağı arkadaşlarımızla birlikte bir kitap yazdık. Kitabımız basım aşamasındadır. Mart ayında müzik alanında İkilem Grubuyla yaptığımız söyleşiyle, öğrencilerimizin müzik alanındaki sorularına cevap aradık . Barbaros Erman hocamızla yaptığımız eğitimle, ilk defa bu yaş grubu çocuklarımıza 3D tasarım uygulaması öğrettik. Önümüzdeki günlerde etkinliğimiz araba tasarlamak olacak. Bundan sonraki aşamada da doktor, ressam ve kodlama alanında uzman konuklarımızla öğrencilerimizi çok yönlü eğitmeye devam edeceğiz'' dedi.

PROJE MİMARLARI
YAPRAK YÜKSEK- KOCAELİ
DERYA KUTLU DİNLER- KOCAELİ
HATİCE YILDIRIM – DENİZLİ
ZEHRA TEMUÇİN- KOCAELİ
OYA YILMAZ ANKARA
AYŞE AYHAN- MERSİN
TUBA USLU- KOCAELİ
SİDAR DİNLER- KOCAELİ
AİKATERİNİ GOLTSİOU- YUNANİSTAN
NEİLA MERSNİ- TUNUS

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum