Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Ülkü Ocağı'ndan yılbaşı açıklaması

Darıca Ülkü Ocakları, yılbaşına dikkat çekmek için astıkları pankartta, ‘’Biz yılbaşında hediye getiren Noel Baba’nın değil, Miraçta ‘’Namaz’’ getiren; Hz. Muhammed (s.a.v.) ın ümmetiyiz.’’ İfadelerine yer verirken, Başkan Mehmet Öztürk’te yazılı bir açıklama yaptı.

Darıca Ülkü Ocağı'ndan yılbaşı açıklaması
31 Aralık 2019 - 16:47
Darıca Ülkü Ocakları tarafından asılan pankart ile dikkat çekilen yılbaşı nedeniyle Darıca Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Öztürk’te açıklamalarda bulundu.  Her yıl olduğu gibi, bu yılda ülkede yılbaşını, yeni yılı heyecanla bekleyenlerin olacağını ifade eden Öztürk, ‘’Bu güzel bir duygu çünkü insanlar, önümüzdeki yılların hayırlı, sağlıklı, huzurlu bol kazançlı geçmesini isteyecekler bu normal. Eğer Müslümanım diyorsan, bu arzuların, hayallerin, duaların kabul olacağı tek makam ALLAH (c.c)’ın makamıdır. Bizim kültürümüzde, dinimizde yılbaşı kutlaması yoktur. Maalesef, üzülerek söylüyorum toplum olarak “İnandığımız gibi yaşamadığımız için, yaşadığımız gibi inanmaya başlamışız. Yılbaşı=Noel olmuş.
 
BİR MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ
 
Hristiyanlardan daha iyi kutlar hale gelmişiz onların bayramlarını. Hindi kesmeler, hediye sepeti göndermeler, parti yapmalar, alkol tüketmeler.. Tamam yılbaşı kutla ama Noel’e çevirme, abdestini al, Yasin-i Şerif oku, dua et Allah’a, ailenle, sevdiklerinle, çay-kahve iç, muhabbet et. Yeni yılı bu şekilde bekle. Peygamber efendimiz (s.a.v) ”Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, Libâs, 4/4031) O kavim kimdir? Bu konuya hasıl, Hristiyanlardır. Yılbaşı (Noel) Hristiyan bayramıdır. Çünkü bu gece H.z İsa’nın doğumu, Hristiyan dünyasının takvim başlangıcı miladi yılbaşı. Onlar, çamda süsleyecekler, hindi de kesecekler, pasta da kesecekler, zil zurna sarhoş olacaklar çünkü dini bayramları. Ama sen Kutlu Doğum haftasında, alemler rahmet olarak gönderilen iki Cihan serveri Peygamber efendimizin doğumunu kutlama, git başka kavmin dininin peygamberinin doğumunu kutla onlara benze, bir Müslümana yakışmaz.’’ açıklamalarında bulundu.