Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca sahillerine tek damla atıksu akmayacak!

Darıca Sahil Kanalizasyon Kolektör Hattı ve Tünel projesinin devreye girmesi ile beraber Darıca’nın hiç bir yerinden denize artık atıksu atılmıyor

Darıca sahillerine tek damla atıksu akmayacak!
22 Ekim 2018 - 18:45
Darıca sahillerine akan lağım sonrası bu sorune çözüm bulmak için harekete geçen İSU yetkilileri, sorunları bulup, hemen çözüm getirdi.  
Darıca’da artık denize gram atık akmayacağı öğrenilirken, atıksu arıtma oranının yüksek seviyelere yaklaştığı öğrenildi. 
İzmit Körfezi’ni atık sulardan tamamen arındıracak olan son projenin tamamlanmasıyla birlikte İzmit Körfezi’ne bakan Gebze ile Darıca ilçelerine bağlı mahallelerle sahil kısımlarının atık suları, kolektör hattına verilmeye başlandı. Atık sular, Gebze Eskihisar Feribot İskelesi, Darıca Askeri Alan ve Dudayev Sahil Parkı’nda olmak üzere yeni yapılan terfi merkezleri ve 2,5 km uzunluğundaki atıksu tüneli ile daha önce birinci kısmı tamamlanan kolektör ve terfi merkezine bağlantısı sağlandı. Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılan atık sular arıtılmaya başlanmıştı. Ancak çeşitli nedenlerde dolayı Darıca sahillerinin bazı noktalarında akan lağım suları İSU Darıca Şubesi’nin gayretli girişimleri ve çabalarıyla beraber kontrol altına alındı. Artık tamamen arıtılan atıksularla beraber Darıca sahillerinin önümüzdeki günlerde daha da temiz olacağı öğrenildi.