Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'nın 2020 yılı bütçesi; 169 Milyon TL!

Darıca Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Mecliste Darıca Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi de açıklandı. 199 Milyon TL olarak hesaplanan bütçe, meclis kararıyla tasarruf politikası kapsamında 29 milyon TL düşürülerek 169 Milyon TL olarak belirlendi.

Darıca'nın 2020 yılı bütçesi; 169 Milyon TL!
03 Ekim 2019 - 16:11
 Darıca Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün yapıldı. Mecliste alınan kararlarda Darıca Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi açıklandı. 199 Milyon TL olarak hesaplanan bütçe, meclis kararıyla tasarruf politikası kapsamında birim müdürlerinden yapılan tasarrufla 29 milyon TL düşürülerek 169 Milyon TL olarak belirlendi. 
 
TOPLANMA YERLERİ BELİRLENECEK
Meclisten önce bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ‘’Deprem toplanma yerleri ile alakalı ortak bir çalışma yapılarak, AFAD’a yeni bir liste verilecek. Yapı kontrol müdürlüğü bazı hasarlı binaları inceledi. Bununla alakalı çalışmaları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Darıca Belediyesi’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ek binasındaki birimlerde Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin içerisinde bulunan yerlere taşındı’’ dedi.
 
BELEDİYE İŞÇİLERİNE ZAM!
Bıyık açıklamasının devamında ‘’KHK kapsamında 514 tane belediye çalışanı var. Teknik ekiple yapılan çalışmayla beraber ücret dengesizliğini ortadan kaldırarak 514 tane belediye çalışanına kişi başı Eylül ayı dahil olmak üzere brüt 420 TL zam yapıyoruz. Zamlı maaşların bu aydan itibaren hesaplara yatırılacak’’ şeklinde konuştu. 
 
CENAZE HİZMETLERİNDEKİ OTOBÜS SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Darıca’da en büyük sorunlardan biri olan Cenaze Nakil işlemlerinin sorunu ise çözüldü. Darıca’da cenazeler için otobüsler belirli kurallar çerçevesinde Darıcalı vatandaşlara artık hizmet verecek. Darıcalı vatandaşlar, belirli taahhütnamelerin yer aldığı otobüslerle alakalı bilgileri Darıca Belediyesi ve www.darica.bel.tr web adresinden alabilecekler.