Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Millet Bahçesi'ndeki tesisleri Antikkapı işletecek!

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclisi Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Darıca Millet Bahçesi'ndeki tesisleri Antikkapı işletecek!
14 Şubat 2020 - 10:42
Mecliste 112 gündem maddesi karara bağlandı. Genel olarak sakin geçen mecliste meclis üyeleri zaman zaman bazı maddelerde sesini yükseltti. Maddelerin çoğu oy çokluğu ve oy birliği ile kabul edildi.
 
ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU 
Akabinde sınırlarımızda şehit olan askerler ve son günlerde meydana gelen afetlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan meclis üyeleri ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Başkan Büyükakın’ın Fransa’da yaptığı konuşmayı hatırlatan İYİ Partili Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, “Hem ülkemizi hem ilimizi adına yapığı konuşmalardan dolayı size teşekkür ediyoruz. Gerçekten guru verici” dedi. Ardından söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, “Elazığ ve Malatya depremi sonrası büyük acılar yaşadık. İktidara her para lazım olduğunda imar barışı yapmamak gerekiyor” dedi.
 
CHP’DEN DEPREM KOMİSYONU TALEBİ
CHP Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Taşdemir, sunduğu önergede “Son yaşanan Elazığ depreminden sonra bir kez daha depremin ne kadar ciddi ve önemli bir konu olduğunu hepimiz anladık. 1999 depreminden sonra ilimizde maalesef ki onlarca ağır hasarlı ve yüzlerce de orta hasarlı binalar bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak deprem ve hasarlı yapılar ile ilgili atılacak her konuda tam destek sunacağımızı özellikle belirtmek isteriz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisince ‘Deprem Komisyonu’ adı altında bir ihtisas komisyonun kurulması, Kent Konut A.Ş tarafından ilimizde bulunan ağır hasarlı ve orta hasarlı binalara acilen müdahale edilerek yeniden yapılmasının sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.
 
DARICA İÇİN KARARLAR ALINDI
Belediyeye ait Darıca Bağlarbaşı Mahallesi, Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu sahilinde bulunan sahil tesisinin, restoran ve toplantı salonu olarak işletilmesinin Antikkapı A.Ş.'ye devri ile ilgili madde, o çokluğu ile kabul edildi.
 
BIYIK; ‘YEŞİL ALAN KONUSUNDA HASSASIZ’
Darıca Bağlarbaşı Cami, Emek, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Nene Hatun, Piri Reis ve Yalı Mahallelerindeki nazım imar planı değişikliği ile madde de mecliste görüşüldü. CHP’li Tanış, “Hizmete erişim mesafesinde eş değer alanı mutlaka gösterilmesi izmir eskortları gerekiyor. Yeni donatı alanları koyarken karşılığında yeşil alan gösterilir belki. Yönetmeliğe uymamız gerekiyor. Temel yanlışlıktan dolayı buna muhalefet şerhi koyduk. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Yeşil alan noktasında hassasiyetlerimizi gözeterek plan yaptık” dedi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.