Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Meclisi'nde Termal Grup tartışması!

Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısına Termal Grup’un Darıca Emek Mahallesi’nde yapacağı projenin imar tadilat planı maddesi damga vurdu. Projeye ‘’Darıcalılara ihanet ediliyor’’ diyen CHP Grubu ‘şerh’ koyarken hayır oyu verdi. İmar Tadilat Gündem maddesi AK Parti Grubunun oylarıyla kabul edildi.

Darıca Meclisi'nde Termal Grup tartışması!
10 Haziran 2019 - 17:54
Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Muzaffer Bıyık’ın  Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında bir önceki meclis tutanakları kabulünün ardından önergeler görüşüldü. AK Parti Grubunun Bilek Güreşinde Avrupa Şampiyonu olan belediye sporcusu Oğuzhan Koçak’ın 5 tam altın ile ödüllendirilmesi kabul edildi. 
 
BALIKÇI BARINAĞI SORUNU
CHP’li meclis üyesi Selim Özcan’ın Darıca Balıkçı Barınağındaki yaşanan hırsızlık olayları, hukuki durumu, kaçak midye avcılarının barınağı kullanması yönündeki önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık, barınakla ilgili yasal sıkıntı yaşandığını, olumsuzlukların kendilerininde hoşuna gitmediğini bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek konu hakkında kendilerine yazılı bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi.
 
CHP GRUBU ADINA AYDIN IŞIK KONUŞTU
İmar Komisyon Raporlarında yer alan; Termal Grup’un Darıca Emek Mahallesi’nde yapacağı projenin imar tadilat planı ile ilgili CHP Grubu adına Aydın Işık söz aldı. 
Bu proje Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ve belediye meclis üyelerinin, bir önceki belediye başkanının döneminde yapmış oldukları muhalefet ve hukuki başvuru sonucunda Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde görev yapan bilirkişilerin raporları sonucunda, yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri bu projenin yanlış olduğunun ve Darıca halkına bu projeyle ihanet edildiğinin farkındaydı. Nitekim mahkeme hem Darıca belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava ile hem de büyükşehir belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava da vermiş olduğu karar ile bu durumu doğrulamış oldu. Ancak proje teknik olarak  hiçbir değişikliğe uğramadan, sadece yeşil alanların yerleşimiyle ve iç yolların güzergahı ile alakalı bir revizyonla önümüze tekrar gelmiştir. Bu insanların akıllarıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Bu Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin hocalarını ve yargıyı ayak oyunlarıyla kandırmaya, aldatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca komisyonda görmüş olduğumuz projenin görselleri de şaşırtıcı. Bir önceki başvurularında mahkemece yürütmeyi durdurma kararı çıkmışken projenin lokasyonu, deniz, hava ve karayolu ulaşım güzergahları, etrafındaki turistik otel ve plajlara varana kadar ince yapılmış bir katalog çalışması, hatta daire içi planlarının bile çizilmiş olması bu firmanın kendine ne kadar güvendiğinin bir göstergesidir. Bizler mesleki olarak bu tür çalışma kataloglarını binalarda daire satışları için hazırlarız. Bu firma kendine o kadar güveniyor ki daha plan tadilatı onaylanmadan satış katalogları bile hazır. Merak ettiğimiz konu; bu güveni Darıca Belediyesi'nden mi alıyor, yoksa sizin de mi üstünüzdeki yerlerden garanti alıyor?’’ dedi.
 
BIYIK; BİZ KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ
Aydın Işık’ın konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına söz alan Abdüllatif Özkan projenin karma yapılardan oluşacağını ucube bir görüntünün olmayacağını belirterek projeyi dünyaca ünlü bir firmaya hazırlatıldığını belirterek bankaların ve ticaret alanlarının yapılmasıyla burada çok sayıda insanını çalışacağını söyledi. 
Başkan Muzaffer Bıyık’ta Aydın Işık’ın konuşmasını yanıtladı.  Bıyık;’’ Termal Grup’un Darıca Emek Mahallesi’nde yapacağı proje için siyasi hesaplarının bulunmadığını Darıca’nın menfaatleri doğrultusunda karar alınacağını belirterek; ‘’ biz kimseden talimat almayız. Talimatı sadece milletten alırız. Proje ile ilgili kararı meclis alacak. Bununla ilgili olumsuz bir şey yok. Burası Darıca ile barışık bir bölge olacaktır.’’ Dedi.  Konuşmaların ardından Termal Grup’un  İmar Tadilat gündem maddesi CHP’nin Hayır oylarına karşılık AK Parti Grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.