Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Meclisi hızlı başladı!

Darıca Belediye meclisi yeni yılın ilk toplantısında ilçedeki mezar yerlerinin birileri tarafından satıldığı konusu damga vurdu. CHP Grubu mezar yerlerinin topluca satıldığını ileri sürerken Başkan Muzaffer Bıyık böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını ve konuyu araştırıp gerekeni yapacağını söyledi.

Darıca Meclisi hızlı başladı!
03 Ocak 2020 - 12:44
Darıca Belediye Meclisi 2020 Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda mezarlık yerlerinin satışı damgasını vurdu.
Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden 2019 yılında yapılan çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Başkan Muzaffer Bıyık yaptığı konuşmada halka hizmete devam edeceklerini söyledi tüm halkın yeni yılını kutladı.
CHP Grubu adına Şadi Güven’de başkan Bıyık’a yeni yıl dolayısıyla çiçek takdim etti. Daha sonra verilen önergeler ele alındı. CHP Grubunun belediyeden çıkartılan 3 işçinin çıkarılma sebebini cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık personel çıkarmaya karşı olduklarını ancak işini iyi yapmayan insanlara tepeden bakan kamunun malına ihanet eden zihniyete de kayıtsız kalmayacaklarını isterse kendi partisinden de olsa bile kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını söyledi.
CHP Grubundan Ayhan Şen 2013 yılında Osmangazi Mahallesi’nde vefat eden eşi için mezar yeri satın alan 5500 TL tutan mezar yeri için 2750 TL’sini yatıran ve borçlanan vatandaşa 6150 TL ödeme çıkaran belediye yetkililerini eleştirdi. Şen;’’durumu olmayan vatandaşı cezalandırıyorsunuz mezar yerinden bile faiz alıyorsunuz. Bu mu sizin hizmet anlayışınız.
Darıca’da mezarlık yerleri toplu halde satılıyor ben buna bizzat şahit oldum. Birilerini elinde 30 mezar yeri var bunları satıyor. Bu nasıl bir iştir.’’ Dedi.
Şen’in sorusunu cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık, ‘’ biz mezar yeri satmıyoruz. Bu konuyu araştıracağım ve gereğini yapacağım’’ dedi.  Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Meclis toplantısında denetim komisyonu seçimi yapıldı. 3 kişilik komisyona AK Parti’den İsrafil Gökburun ve Derya Akbaba CHP’den ise Şadi Güven seçildiler.
Toplantıda ayrıca  Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Oğuzhan Koçak ödüllendirildi.
Meclis toplantısını CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve partililer de takip etti.