Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca heyeti, Avrupa Birliği Wemdi projesine katıldı

Darıca Kaymakamlığı heyeti, Makedonya’da Avrupa Birliği’nin engelli kadınların işgücü piyasasına erişimde karşılaştıkları, özellikle Avrupa bağlamında belirgin olan önemli zorlukları ele almayı amaçlayan projesine katılım sağladı.

Darıca heyeti, Avrupa Birliği Wemdi projesine katıldı
17 Nisan 2024 - 15:03
Engelli kadınların iş hayatında yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan WEMDI projesinin ilk çalışma toplantısı Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirildi. Proje çalışmasına Darıca Kaymakamlığını temsilen proje bürosu koordinatörü Birsen Sarıtoprak, Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan, YAS-DER  temsilcisi Kudret Sekban ve proje bürosu ekip üyesi Sinan Sarıtoprak katıldı.

Erasmus Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında fonlanan proje hareketliliğinin ilk gününde kurumlar birbirini tanırken projede gelinen nokta, ortaya çıkan materyallerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Projeye Darıca Kaymakamlığı bünyesinde katılan Darıca heyeti, proje ortakları olan;

*İspanya’dan, engellilerin sosyal bağlılıktan, onların yaşam kalitelerini iyileştirmek ve sosyo-emeğe katılma şanslarını artırmak amacıyla kendini kapsayıcı eğitime adamış bir sosyal girişimcilik şirketi olan La Brújula Formación inclusiva.

*Makedonya’dan engelli kızları tamamen yeniden topluma kazandırmaya ve yeniden sosyalleştirmeye adanmış bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan The Hidden Hero (IN EACH  KID SKOPJE) Gençlik ve Eğitim Derneği  yöneticileri ile çalışmalar hakkıında görüş alışverişinde bulundular.

WEMDİ Projesinin Üsküp Hareketliliği, proje web sitesinin güncellenmesi, değerlendirme, analiz çalışmaları ve sertifikaların dağıtımı ile son buldu.

WEMDİ PROJESİ ; Avrupa Parlamentosu’nun engellilik stratejilerinde toplumsal cinsiyete güçlü bir şekilde odaklanılmasını teşvik eden kararıyla uyumlu olarak proje, Avrupa çapında engelli kadınlara yönelik istihdam rehberliği ve istihdam hizmetlerini birleştirmeyi amaçlıyor. 

Proje ortakları bundan sonraki ayağında İspanya ve Türkiye Darıca’da toplantılarla biraraya gelecekler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum