Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi denetlendi

Verilen hizmetleri yerinde değerlendirmek üzere Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ve beraberindeki Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Göçmen Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek, verilen hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi denetlendi
27 Nisan 2018 - 09:42
Ülkemizde geçici koruma altına alınan Suriyelilere yönelik kaliteli ve etkin birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi, hizmetlere erişimin arttırılması, dil ve kültür bariyerinin giderilmesi amacıyla göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde Göçmen Saglığı Merkezleri kurulması Sağlık Bakanlığı tarafından planlanmıştı.
Bu doğrultuda Suriyeli vatandaşların yoğun olarak ikamet ettikleri Darıca’da  Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birligi Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında yapılan doğrudan hibe sözleşmesi kapsamında; Suriyeli 1 pratisyen tabip, 1ebe, 1 hemsire, 1 destek personeli ile “Göçmen Sağlığı Merkezi” hizmet vermeye devam ediyor.
Merkezde verilen hizmetleri yerinde değerlendirmek üzere Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ve beraberindeki Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Göçmen Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek, verilen hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sağlık çalışanları ve Suriyeli vatandaşların görüşlerini dinleyen Bakanlık Yetkileri bu merkezde verilen hizmetlerin her geçen gün daha da geliştirileceğini, gerekli hallerde bu faydalı merkezlerin diğer ilçelerde de açılacağını ifade ederek hayırlı olması dileklerini iletti.