Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Fen Lisesi Cahit Arf Bilgi Yarışması finali yapıldı

Darıca Fen Lisesinde üçüncüsü düzenlenen Cahit Arf Matematik bilgi yarışması yapılan finalle bitti. 

Darıca Fen Lisesi Cahit Arf Bilgi Yarışması finali yapıldı
21 Nisan 2024 - 14:58
Yarışmada Gebze’den 20, Darıca’dan 13, Çayırova’dan 10, Dilovası’ndan 3 olmak üzere toplamda 46 okul 184 öğrencisiyle yarıştı. 15 Nisan’da başlayıp dört gün süren finallerin ardından finale katılan 10 okul şu şekilde belirlendi: Darıca’dan Neşet Yalçın Ortaokulu, Mehmet Akif Ortaokulu ve Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu; Gebze’den Özel Mektebim Ortaokulu, Osmangazi Ortaokulu, Emlak Konutları Ortaokulu, Koç Ortaokulu; Çayırova’dan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Güzeltepe Ortaokulu ve Dilovası’ndan Polisan Ortaokulu.
19 Nisan Cuma günü yapılan finalde danışmanlığını Matematik Öğretmeni Zeliha Araştır'ın yaptığı Çayırova Güzeltepe Ortaokulu ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni Alparsaln Gökhan’ın yaptığı Gebze Emlak Konutları Ortaokulu yedek sorular sonucunda da yenişemedi. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz tarafından kuraya geçilmeden her iki okul da birinci ilan edildi. Bu okulları Gebze'den danışmanlığını Matematik Öğretmeni Celal ŞAHİN yaptığı Özel Mektebim Ortaokulu takip etti. 
Darıca Fen Lisesi Okul Müdürü Yakup Çelik: “Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek Türk gençliğinin bilimin ışığında kendini geliştirmesi için çalışıyoruz ve objektif düşüncenin oluşmasında çok önemli katkısı olacak matematiğin sevdirilmesi adına düzenlediğimiz yarışmaya yoğun katılımlarından dolayı tüm ortaokullarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum