Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Kasım ayı meclisi bugün yapıldı

Darıca Belediyesi Kasım ayı meclisi bugün gerçekleşti. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, meclis gündeminden önce yaptığı açıklamada İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Darıca'da Kasım ayı meclisi bugün yapıldı
05 Kasım 2020 - 15:40 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 10:28
Darıca Belediyesi Kasım ayı meclisi bugün gerçekleşti. Meclisi, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve ilçe yöneticileri de takip etti. CHP Darıca Belediyesi Meclis üyesi Erol Ada, meclis gündeminden önce CHP grubu adına yaptığı açıklamada İzmir depreminde hayatını kaybedenleri anarak, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi.  

TOPLANMA ALANLARI YETERSİZ
Darıca’da 424 binanın ağır hasarlı olduğunu ve bölgemizin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken meclis üyesi Erol Ada, imar affından bu 424 binanın yararlanıp yararlanmadığını sordu. Toplanma alanlarının da yetersiz olduğuna dikkat çeken Ada, belediye içerisinde bir komisyon kurulup, toplanma alanlarıyla alakalı bir çalışma yapılmasının Darıca halkı adına doğru bir çalışma olacağının da altını çizdi.  Ayrıca yapımı devam eden Sırasöğütler Kapalı Spor Salonu’nun ismi ise Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olarak değiştirilmesi meclise sunuldu.  

AYHAN ŞEN VE İSRAFİL GÖKBURUN GERGİNLİĞİ
Mecliste söz alan CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Ayhan Şen ise, Sırasöğütler Mahallesi'nde Ak Parti Darıca Belediyesi meclis üyesi İsrafil Gökburun'a ait olduğunu iddia ettiği işyerinin ruhsatının olmadığını açıkladı. Daha sonra söz alan Ak Parti Darıca Belediyesi meclis üyesi İsrafil Gökburun ise CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Ayhan Şen'e cevap vererek, ''Benim o işyeri ile alakalı hiç bir alakam yok. Benim öyle bir işyerim yok. Ayhan bey, bazı konuları araştırarak gelsin. Kendisinden özür bekliyorum. Yazık'' dedi. Ayhan Şen ise iddiasının arkasında olduğunu yineledi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise böyle konuların meclise gerekli belgelerle gelinmesinde yarar olacağını ifade etti.

CAMİ MAHALLESİ'NDE İMARA AYKIRI YAPI VAR
Meclis gündeminden sonra söz alan CHP Darıca Belediyesi Meclis üyesi Tuncer Saltaş ise, Cami Mahallesi'nde imara aykırı bir yapının yapıldığını ve eski bir binanın üzerine kaçak kat çıkıldığını açıkladı. İnşaatın halen devam ettiğini belirten Saltaş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'a bu konuyla alakalı ceza-i işlemlerin yapılmasını ve inşaatın durdurulmasını talep etti. Başkan Bıyık ise yaptığı açıklamada konuyu yakından takip edeceğini ve o inşaat ile alakalı gerekli ceza-i işlemlerinin geçtiğimiz hafta başlatıldığını açıkladı. Darıca Belediyesi Aralık ayı meclisi ise 3 Aralık günü 14.00'te yapılacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum