Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da karne sevinci

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sona erdi. Darıca da 43 bin 923 öğrenci 2 bin 536 öğretmen karne dağıtım töreninin ardından 3 aylık tatile girdi.

Darıca'da karne sevinci
08 Haziran 2018 - 14:42
Darıca Nenehatun İlkokulu’nda düzenlenen törene, Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,  İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, meclis üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Kaymakam Ömer Karaman törende yaptığı konuşmada 50 bine yakın öğrencinin bulunduğu ilçede en temel varlıkların çocuklar olduğunu söyledi. Öğrencilerin aldığı karnelerin aynı zamanda anne babanın da karnesi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Karaman;’’Çocuğun karnesi aynı zamanda velinin karnesidir. Okulun karnesidir, öğretmenin karnesidir. Artık bir çocuğu karne notları ile değerlendirmek doğru değildir. Karne ne çok abartılmalı ne de azımsanmamalıdır. Öğrenciye fazla yüklenmek doğru değildir. Bu karnelerin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim." ifadesini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz da ilçe genelinde 68 eğitim kurumunda 2536 öğretmen 43 bin 923 öğrencinin sorumluluğunu taşıdıklarını ifade ederek; "Karneler emeklerinizin karşılığıdır. Notlarınız ne olursa olsun, sizler bizim değerimizsiniz." dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, tiyatro ve folklor gösterileri sundu. Daha sonra protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini verdi.