Darıca’da görme engelliler satranç turnuvası başladı
Yaptığı örnek projelerle dikkat çeken Darıca Belediyesi, görme engelliler için ulusal online satranç turnuvasının üçüncüsünü düzenliyor. Turnuvanın başlangıcı Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşirken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, göz bandı takarak satranç oynadı.
Yayınlanma :
11.12.2023 15:14
Güncelleme :
11.12.2023 15:14


BIYIK, GÖZ BANDI TAKARAK SATRANÇ OYNADI
Görme Engelliler Ulusal Online Satranç Turnuvasına Türkiye Genelindeki 20 İlden başvuru yapılırken, aralarında 7 Milli sporcunun yer aldığı toplam 56 sporcu müsabakalarda yer aldı. Turnuvanın açılışında farkındalık oluşturmak amacıyla davetliler ile görme engelliler karşılıklı satranç oynadı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da göz bandı takarak satranç oynadı. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan satranç tahtasında oynanan müsabaka renkli görüntülere sahne olurken Başka Bıyık ve davetliler karşılıklı hamlelerde bulundu. 16 Aralık’ta finali yapılacak turnuvada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve dördüncüye de 2 bin TL ödül verilecek.
DARICA’DA ÖRNEK BİR TURNUVA YAPILIYOR
AK Parti eski milletvekili, Türkiye Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva turnuva hakkında yaptığı konuşmasında, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederek “Darıca Belediyesi Ulusal Online Görme Engelliler Satranç Turnuvası geleneksel hale geldi. Türkiye’de online olarak düzenlenen ilk yarışma ve benzer bir turnuva halen organize edilemedi. Bunun için Darıca Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak başta Darıca Belediyesi olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.
BIYIK’TAN ENGELSİZ BİR YÜZYIL VURGUSU
Turnuva’nın ev sahipliğini yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı konuşmasında, “Her yıl gelenekselleştirdiğimiz bir turnuva. Her yıl ilginin artması bizleri daha da mutlu ediyor. Amacımız farkındalık oluşturmak. Görme engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorluklara da dikkat çekiyoruz. Böyle güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Türkiye yüzyılının aynı zamanda engelsiz bir yüzyıl olmasını da arzuluyoruz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: