Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Gaziler unutulmadı!

Darıca’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, çelenk koyma töreni ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından program sona erdi.

Darıca'da Gaziler unutulmadı!
20 Eylül 2018 - 12:28
Darıca Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Murat Şeker, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 
YOĞUN KATILIM OLDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, çelenk koyma töreni ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından program sona erdi. Törende konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman,  vatan uğruna yaptıkları fedakarlıktan dolayı bütün gazilere teşekkür etti.
Karaman konuşmasının devamında “Vatan uğruna gerektiğinde canını vermekten kaçınmayan siz değerli gazilerimiz ve ailelerine çok şey borçluyuz. Sizlere yapacağımız hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinin bir karşılığı veya bedeli olamaz. Bugün millet olarak dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsızca yaşıyor olmamızı, tüm varlığını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz’’ diyerek konuşmasını tamamladı.
Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmada ‘’Bugün millet olarak dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsızca yaşıyor olmamızı, tüm varlığını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimize ve değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Vatanı uğruna gerektiğinde malını ve canını vermekten kaçınmayan gazilerimiz ve ailelerine çok şey borçluyuz. Son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimiz canını hiçe sayarak vatanını müdafaa etmiş ve şehitlerimizin yanı sıra binlerce insanımız Gazi ünvanını hak etmiştir. Ülkesi uğruna canını hiçe sayan gazilerimize karşı yapacağımız hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinin bir karşılığı veya bedeli olamaz. Bizler yerel yönetimler olarak bölgemizdeki şehit yakını, gazilerimiz ve yakınlarına her anlamda katkı ve destek veriyor, onların sorunlarına çözüm bulma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.