Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da altyapı tamamen değişiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Darıca'da başlatılan alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. 

Darıca'da altyapı tamamen değişiyor!
12 Mayıs 2020 - 22:41 - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 - 22:45

Ülkemizin sanayi şehirlerinin başında gelen Kocaeli’de, hızlı göç ile birlikte bazı bölgelerdeki mevcut altyapı yetersiz kalıyor. Bunu göz önünde bulunduran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü, Darıca'da bir altyapı hamlesi yapmıştı. Toplam 57 km alanda Bağlarbaşı, Bayramoğlu, Pirireis, Nenehatun, Cami, Fevzi Çakmak, Emek, Kazım Karabekir, Sırasöğütler ve Osmangazi olmak üzere 10 mahallede içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı yenileme çalışmaları yapılacak. 

OSMANGAZİ DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Darıca'da başlatılan alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, şuan da Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Başkan Bıyık burada yaptığı açıklamada ''Çalışmalar tamamlandığında Darıca’mız da artık yağmur suyu baskınları yaşanmayacak. Bu dev yatırımı ilçemize kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemiz ile koordineli bir şekilde Darıca için canla başla çalışmaya, proje ve iş üretmeye devam edeceğiz'' dedi. 

NELER YAPILACAK 
Proje kapsamında 15.000 m3 kapasiteli içme suyu deposu, 1 adet içme suyu terå merkezi, 19 km yağmursuyu hattı ve dere inşaatı, 27 km kanalizasyon hattı, 11 km içme suyu hattı, 1850 adet abone ve 2000 adet kanalizasyon parsel bağlantısı ile hat üzerinde sanat yapıları inşa edilecek. Altyapı çalışması tamamlandıktan sonra asfalt çalışmaları da İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Projenin, Aralık 2021 yılı içinde tamamlanması hedeæeniyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum