Darıca Belediyesi işçileri greve 'evet' dedi
Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu Darıca Kent A.Ş’de TİS sürecinde anlaşma sağlanamamış süreç arabulucuya gitmişti. Arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamaması sebebiyle grev oylaması yapıldı. 821 işçiyi ilgilendiren oylamada 636 işçi greve evet dedi.
Yayınlanma :
09.04.2025 13:11
Güncelleme :
09.04.2025 13:11


Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Kocaeli’de 7 ilçe belediyesinde yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri kapsamında ücrette yüzde 100 zam talep ediyordu. Kasım ayından itibaren süren görüşmeler sonucunda Derince Belediyesi’nde yüzde 50 seviyesinde anlaşma sağlandı. Başiskele, Çayırova, Gebze, Gölcük, Darıca ve Kandıra’da ise işverenin yüzde 15.75’lik ücret zammı teklifi reddedildi. Arabulucu sürecinde de anlaşmaya varılmaması ardından sendika grev oylamalarına başladı. Başiskele, Çayırova ve Darıca’da işçiler greve evet derken Gebze, Gölcük ve Kandıra’da ise grev oylamaları bu hafta içinde gerçekleştirilecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: