Temsilcimiz, ikinci yarının ilk maçında rakibini gol yağmuruna tuttu. Sahasında karşılaştığı Cumayeri Belediyespor’u 5-0 gibi bir skor ile geçen sarı yeşilliler ligin ikinci yarısına müthiş bir galibiyetle başladı Tuzla Orhanlıspor’un puan kaybetmesiyle ligde ikinci sıraya yerleşti.
Mehmet Akdemir yönetiminde Cihan Bal, Şaban Özel, Hayrullah Çelik, S. Mert Aksungur, Umut Kıral, İlker Mısırlıoğlu, H. Onur Kaçar, Aziz Kızılgun, Kerim Deler, Hasan Kaşıkara, Emre Alan onbiri ile sahaya çıkan sarı yeşilliler Çınaraltı taraftar grubunun da desteği ile maça hızlı başladı.
İlk dakikadan itibaren rakip kaleyi abluka altına alan Darıca Gençlerbirliği maçın 9. Dakikasında golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortada Aziz topu ağlata göndererek takımın ilk golünü kaybetti. Golün ardından baskıyı arttıran sarı yeşilliler 17. Dakikada günün başarılı isimlerinden yeni transfer Hasan Kaşıkara yapılan ortaya kafayla verdiği pası Umut Kral güzel bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. Dakikalar 24’ü gösterdiğinde Aziz’in korner atışında iyi yükselen Salih Mert Aksungur kafayla topu ağlara göndererek takımının 3.cü golünü kaydetti. Maçın son dakikalarında Umut Kral topla sağ köşeden içeri girdi ve yapığı ortaya uçarak kafayı vuran Aziz takımının 4. Gölünü attı ve ilk yarı 4-0 sona erdi.
İkinci yarıda da maça atık başlayan sarı yeşilliler 78. Dakikada yapılan ortaya Hasan Kaşıkara yerden bir vuruşla köşeden topu ağlara göndererek skoru 5-0’a getirdi. Maçta başka gol olmayınca sarı yeşilliler sahadan 5-0 galip ayrıldı.
Karamürselspor’un ligde ikinci sırada bulunan Tuzla Orhanlıspor’u 2-1 yenmesiyle Darıca 1934 Gençlerbirliği 30 puanla ikinci sıraya yerleşti. Sarı yeşilliler önümüzdeki hafta sonu ligin ikinci yarısındaki çıkışını sürdürmek için deplasmanda Hendekspor ile karşılaşacak.
Bu galibiyet, Darıca 1934 Gençlerbirliği’nin şampiyonluk yolunda iddiasını bir kez daha ortaya koydu.
Yorumlar
Kalan Karakter: