Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi’ne konu oldu
Büyükşehir’in yeniden inşa ettiği Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi’nde kendine yer buldu. Dergi, Cumhuriyet Bulvarı’nın yayalaştırılarak canlı bir kamusal oluşturulduğuna vurgu yaptı
Yayınlanma :
09.09.2023 13:20
Güncelleme :
09.09.2023 13:20


DAHA CANLI, EĞLENCELİ BİR KAMUSAL ALAN
Dergide Cumhuriyet Bulvarı’nın yeniden yapıldığı vurgulanarak Hürriyet Caddesi’nin yayalaştırıldığı ve geniş bir kamusal alan elde edildiğinin altı çizildi. Yeni kamusal alanın daha konforlu olduğu belirtilirken Cumhuriyet Bulvarı’nın daha yeşil ve daha eğlenceli hale getirildiğine de dikkat çekildi. Cumhuriyet Bulvarı’ndan görsellere de yer veren dergi, canlı bir kamusal alan oluşturulduğuna vurgu yaptı.
ÇINARLARIN GÖLGESİNDE
Yapı Dergisi’nde şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle iki eski araç yolu arasında kalan ve karşıdan karşıya geçişlerde bir engel oluşturan yüksek yürüyüş yolu, alanın yeniden tesviye edilmesi ile mevcuttaki kaldırımlarla bütünleştirilmiş. Koruma altındaki çınarların etrafını çevreleyen imalaralar, geçirimli betonla değiştirilip ağaç köklerinin su alması sağlanmış. Ayrıca yeni tasarlanan oturma bankları bu ağaçları çevreleyip onları koruyacak şekilde tasarlanmış. Bu oturmalar ziyaretçilerin cadde boyunca kamusal alanın merkezinde, çınarların gölgesinde, cadde seslerini dinleyerek vakit geçirmelerine olanak tanıyor.
YENİ ODAK NOKTALARI OLUŞTURULDU
1400 metrelik yürüyüş yolu boyunca, ziyaretçilerin sürekli yeni deneyimler ve yeni perspektiflerle karşılaşmasını hedefleyen Yürüyüş Yolu Projesi, cadde boyunca yer alan ve kentin hafızasında yer etmiş Fevziye Camii, Yeni Cuma Camii, Ulu Gazi İlkokulu, İzmit Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sabri Yalım Parkı gibi, önemli yapıların kesişimlerinde yeni odaklar oluşturmuş. Bu odaklar dinlenme, yeme içme, oyun, çalışma ve eğlence işlevleriyle zenginleştirilmiş. Alan boyunca odaklar arası geçişlere yerleştirilen farklı işlevlerle canlı bir kamusal hayat kurgulanmış.”
AKADEMİK YAYIN STATÜSÜNDE
Akademik yayın statüsünde yer alan Yapı Dergisi, içeriğini belirleyen konuların çeşitliliği sayesinde çok farklı sektörlerden gelen geniş okuyucu profiline sahip. Yapı Dergisi’nin okur kitlesinin büyük çoğunluğunu mimarlar, mimarlık öğrencileri ve sanayiciler oluşturuyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: