Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'de il başkanlığı yarışı heyecanı

İlçe kongrelerinin tamamlandığı CHP’de büyük gün 1 Mart.

CHP'de il başkanlığı yarışı heyecanı
07 Şubat 2020 - 14:30
Yeni il başkanının belirleneceği 1 Mart’taki kongre öncesinde partide hareketli günler yaşanıyor. Kongre tarihi yaklaştıkça, tablo da netleşmeye başlıyor. İl başkan adaylığı için ismi geçen partililer, bir bir saarını netleştiriyor. Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Bozkurt Uslu resmen aday. Geriye sadece Selman Yıldırım kalıyor. CHP’deki 1 Mart öncesi son durum şöyle:

HİKMET ERENKAYA
Partinin önemli isimlerinden, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya geçtiğimiz hafta sonu sahaya indi. İzmit Şirintepe, Hereke, Körfez ve Gebze'de destek turlarına çıkan Erenkaya, önceki gün de Kandıra’daydı. Hikmet Erenkaya, resmi açıklamasını ise 10 Şubat Pazartesi günü yapacak. İl binasındaki açıklama saat 17.00’de başlayacak. Erenkaya’nın aynı gün adaylık başvurusunu da İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a yapması bekleniyor.

HARUN YILDIZLI
CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin hemen ardından sahaya çıkan ve delegelerle toplantılar düzenleyen Harun Yıldızlı, adaylık başvurusunu salı akşamı yaptı, evraklarını İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a teslim etti. İl yönetimindeki arkadaşlarına da veda eden Harun Yıldızlı, açıklamasını ise cumartesi günü gerçekleştirecek. İl binasında düzenlenecek il başkan adaylığı açıklaması saat 14.00’te başlayacak.

BOZKURT USLU
Adı il başkan adaylığı için geçmezken sürpriz bir şekilde “Ben de bu yarışta varım” diyen Bozkurt Uslu, hızlı hareket edenlerden. Uslu yazılı açıklamasından 1 gün sonra adaylık başvurusunu yaptı. Uslu, “Bu göreve hazırım. Cumhuriyetimiz, Atamız ve geleceğimiz için hep birlikte üzerimize ne düşerse yapacak asla mahcup olmayacağız” dedi. Uslu’nun resmi adaylık açıklamasını ise 11 Şubat Salı günü il binasında yapacağı öğrenildi.

SELMAN YILDIRIM
CHP’de Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Bozkurt Uslu açısından tablo netleşirken, geriye sadece Selman Yıldırım kalıyor. Bir süredir ilçe ilçe gezerek nabız yoklayan Selman Yıldırım, henüz kararını vermiş değil. Son olarak Gölcük’te delegelerle bir araya geldiğini belirten Yıldırım, “Karar vermek için birkaç gün daha çalışma yapmam gerekiyor” ifadeleri ile kararsızlığını dile getirdi. Yıldırım,  bugün saat 10.00’da Çarşı Yapı’daki Göçmen Börekçisi’nde sürece ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

İLÇE BAŞKANLARI
CHP’de bu gelişmeler yaşanırken, ilçe başkanları da boş durmuyor. Geçtiğimiz hafta Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın ev sahipliğinde toplanan ilçe başkanlarının yarın da İzmit’te buluşması bekleniyor. İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ev sahipliğindeki toplantının yeri ve saati kamuoyuna açıklanmadı. İlk toplantıda Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Selman Yıldırım’ı masaya yatıran ilçe başkanlarının, bu toplantıda Bozkurt Uslu’yu da değerlendirmesi bekleniyor. Özgür Kocaeli