Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'de bugün son gün!

31 Mart 2019 yerel seçimleri için CHP’de 1 Ekim tarihinde başlayan adaylık başvuruları bugün sona eriyor. İlimizde toplamda resmi başvurusunu yapan şimdiye kadar 9 belediye başkan aday adayı bulunuyor.

CHP'de bugün son gün!
26 Ekim 2018 - 11:42
Yerel seçimler için CHP’de 1 Ekim tarihinde başlayan adaylık başvurularının 19 Ekim tarihinde sona ermesi gerekiyordu. Genel Merkez tarafından gönderilen yazılı açıklama ile aday yoğunluğunun fazla olduğu gerekçe gösterilerek başvuru süreleri 26 Ekim Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatılmıştı. İlimizde toplamda resmi başvurusunu yapan 9 belediye başkan aday adayı bulunuyor.
İzmit için adaylık başvurusunu yapansadece Cengiz Çakar ve Nazif Korkmaz olmuştu. Aday adaylığı ile ilgili ismi çok konuşulan Selman Yıldırım’ın da İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için CHP İzmit İlçe’den başvuru dosyasını aldığı öğrenilmişti ancak Selman Yıldırım son anda sağlık sebeplerinden dolayı adaylıktan vazgeçmişti.Kartepe’de belediye başkan aday adaylığı için eski ilçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve Temel Ofluoğlu da aday adaylığı için başvuru yaptı. Ayrıca Körfez’de ise Serap Baykurt ve Bozkurt Uslu adaylığını duyurmuştu. Emine Özcan da Çayırova Belediye Başkan adaylığına talip olmuştu.
 
TÖRK VE ÇALIK ATAMA BEKLİYOR
CHP geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği PM toplantısında 105 belediye başkan adayını belirledi. PM’de alınan karara göre Kocaeli’de de 3 ilçenin belediye başkan adayı resmen belli oldu. Genel Merkez tarafından Derince Belediye Başkan Adaylığına Sertif Gökçe, Gölcük Belediye Başkan Adaylığına İsmet İşerive Dilovası Belediye Başkanı Adaylığına Kemal Memiş atandı. Karamürsel Belediye Başkan adaylığına Ahmet Çalık’ın atanması beklenirken, Darıca Belediye Başkanlığı için tek aday adayı olan Yakup Törk’ün de atamasının yapılmasını bekliyor.