Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir ulaşımda model olarak gösterildi

Vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan Kocaeli Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi, Avrupa ülkelerine model olarak gösterildi

Büyükşehir ulaşımda model olarak gösterildi
26 Ekim 2012 - 13:02
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda yaptığı çalışmalar Avrupa’dan büyük övgü alıyor. Yeni taşıtları devreye sokan, şehir içi kooperatifleri birleştiren Büyükşehir, Ulaşım Kontrol Merkezleriyle Avrupa ülkelerine model olarak gösterildi.
 
FRANSIZ MODERATÖR ÖRNEK GÖSTERDİ
İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde yapılan CIVITAS toplantısına katılan Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Gerçek Zamanlı Yolcu Bilgilendirme konulu teknik oturumda ‘Kocaeli Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi’ (UKOM) hakkında sunum yaptı. Yapılan sunum sonrasında oturumu yöneten Fransız Moderatör Marie Launay; Kocaeli Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi’nin vatandaşlarla birebir temas halinde olmasının önemine vurgu yaparak, birçok Avrupa şehrine örnek olabileceğini belirtti.
 
KOCAELİ 2011’DE ÜYE OLDU
Temiz ve Sürdürülebilir Ulaşım hedefi için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen City-Vitality-Sustainability (CIVITAS) projesine 200’ün üzerinde şehir üye. 2002 yılında kurulan topluluğa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2011 yılından itibaren üye oldu.
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTROL MERKEZİ
Gebze ve İzmit’te olmak üzere iki tane Ulaşım Kontrol Merkezi bulunuyor. Gebze’deki 2010 yılında devreye alınırken İzmit’teki ise 2011 sonun da devreye alındı. Gebze kontrol merkezinde; Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ilçelerindeki araçların tamamı (371 araç)  kontrol ediliyor. İzmit kontrol merkezinde; İzmit, Kartepe, Başiskele, Karamürsel, Gölcük, Körfez ve Derince ilçelerimizdeki araçlar (1468 araç) kontrol ediliyor. Kocaeli Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi, Türkiye’deki kontrol edilen araç sayısı bakımından en büyük kontrol merkezi olma özelliği taşıyor.
 
7/24 HİZMET VERİYOR
Gebze kontrol merkezin de üç personel; İzmit kontrol merkezinde yedi personel hizmet veriyor. Kontrol merkezleri 444 11 41 numaralı Alo Büyükşehir ile koordineleri olarak 7/24 hizmet veriyor. Çeşitli noktalara yerleştirilmiş kameralar ile canlı olarak yol durumu izlenilebiliyor.