Büyükşehir’in yüzde 50 hibeli fidan dağıtımı başladı
Büyükşehir’in “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında, 428 çiftçiye % 50 hibeli 11250 mavi sertifikalı ceviz ve 13 bin Trabzon hurması fidanı dağıtımına başlandı
Yayınlanma :
08.02.2022 10:29
Güncelleme :
08.02.2022 10:29


FİDANLARIN DAĞITIMINA BAŞLANDI
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgesiyle müracaat eden 428 çiftçiye, yüzde 50 hibeli 11250 mavi sertifikalı ceviz ve 13 bin Trabzon hurması fidanının dağıtımına, Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Vinsan’daki deposunda başlandı. Üreticiler, hibe ödemelerini gösteren dekontlarını belediye görevlilerine ibraz etmeleri halinde, fidanlarını alabiliyor.
PROJE KAPSAMINDA 220 BİN FİDAN DAĞITILDI
Büyükşehir Belediyesince, “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında bugüne kadar yaklaşık 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 200 bin ceviz ile armut, asma, ayva, elma, erik, indir, kestane, kiraz, kivi, mandalina, nar, şeftali, Trabzon hurması, vişne ve zeytin gibi farklı meyve türlerinden 20 bin fidan desteği verildi. Ayrıca, çiftçileri alternatif tarım ürünlerine yönlendirerek, modern meyve bahçesi tesis etmek amacıyla da meyve bahçesi yapım malzemesi ile 3 bin çiftçiye bitkisel üretim danışmanlığı desteği verildi.
ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin hurma fidanı desteğinden yararlanan Erdal Bayram, daha önce de gübre desteği aldığını belirterek, her zaman üreticinin yanında olduğu için Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Desteklerden dolayı memnun olduğunu ifade eden Bayram, şöyle konuştu: ‘’Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasını çok beğendim. Desteklerin ve hizmetlerin devam etmesini diliyorum. Çiftçilere bu destekler devam ederse, bizler de üretmeyi sürdüreceğiz. Tahir Büyükakın Başkanımız, özellikle pandemi döneminde üreticilerin yanında oldu. Sağ olsun. Destekler sürdükçe üretmeye, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”
“BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR”
Emekli olduktan sonra çiftçilik yaparak üretmeye devam eden Mehmet Kıvanç da desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçen yıl ceviz dikmiştim, şimdi hurma fidanı desteğinden yararlanıyorum. Daha önce gübre ve mazot desteği aldım.” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin, bu desteklerle Kocaeli’nin ve ülkenin geleceğine yatırım yaptığını vurgulayan Kıvanç, “Üreticilerin hep yanında olan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah, ondan razı olsun.” ifadesini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: