Büyükşehir’e ‘Çevre Eğitimi Kongresi’nde tam not
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da düzenlenen “Sürdürülebilir Gelecek İçin Çevre Eğitimi Kongresi”nde projelerini katılımcılarla paylaştı. Jüri, başta dip çamuru temizliği olmak üzere çalışmalarından ötürü Kocaeli Büyükşehir’e tam not verdi.
Yayınlanma :
21.02.2025 14:48
Güncelleme :
21.02.2025 14:48


BÜYÜKŞEHİR GELECEK İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI
TÜRÇEV ev sahipliğinde düzenlenen “Sürdürülebilir Gelecek İçin Çevre Eğitimi Kongresi” kapsamında, jüri tarafından başarılı bulunan bildiriler ve poster sunumları gerçekleştirildi. Kongrede Kocaeli Büyükşehir’in projeleri katılımcılardan ve jüriden tam not alırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan bildirilerden “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin 7’den 70’e Çevre Farkındalık Eğitimleri”, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Meriç Deniz tarafından sözlü olarak sunuldu.
DİJİTAL ÇAĞDA SIFIR ATIK, DİP ÇAMURU PROJESİ
Kongre’de ayrıca “Dijital Çağda Sıfır Atık: Eğitimde Yenilikçi Yöntem” ve “Kurumsal Çevre Bilinci ve Farkındalığının Arttırılması: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Örneği” başlıklı bildiriler ile İzmit Körfezi’nde başlatılan toplam 468 hektar alanda 3 milyon 800 bin m3 çamurun çıkarılmasını hedefleyen dev “İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizliği, Susuzlaştırılması ve Bertarafı Projeleri” de katılımcılara sunumu yapılan ve beğenilen projelerden oldu. Kongreye katılan yetkililer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, çevre bilincini artırmaya ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.
BÜYÜKŞEHİR VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında hayata geçirilen "İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı Projesi" doğrultusunda İzmit Körfezi'nin doğu yakasında dip çamuru temizliği yapılıyor. Büyükşehir, dip çamuru projesiyle yılların biriktirdiği kirliliği ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. İlk etabı tamamlanan projenin ikinci etabı çalışmaları sürüyor. Projenin 2. etabı kapsamında 165 hektarlık alanda 1 milyon 100 bin metreküp çamurun temizlenmesi hedefleniyor. 2026 yılı sonunda tamamlanması planlanan 2. etap çalışmalarının ardından 3. etap için çalışmalar başlayacak. Proje kapsamında 8.500.000 ton dip çamuru denizden çıkarılacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: