Büyükşehir'den doludan tarlaları zarar gören çiftçiye tohum desteği
Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayında Derince ilçesinde ekili tarlaları doludan zarar gören 102 çiftçiye tamamı hibe sertifikalı tohum desteği sağlıyor
Yayınlanma :
09.11.2021 09:27
Güncelleme :
09.11.2021 10:50


BÜYÜKŞEHİR ÇİFTÇİNİN HER ZAMAN YANINDA
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın büyük önem verdiği, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projelerle özellikle pandemi döneminde çiftçilerin gelirinin artırılması ve pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri teşvik ediliyor. Büyükşehir, ayrıca dolu ve sel gibi afetlerden ürünleri zarar gören çiftçilere de çeşitli destekler vererek, her zaman yanında oluyor.
TAMAMI HİBE TOHUM DESTEĞİ
Bu kapsamda, bu yılın mayıs ayında Derince ilçesi Kaşıkçı, Tahtalı, Çavuşlu ve Geredeli mahallelerinde şiddetli dolu nedeniyle hasar gören 2100 dekar ekili tarla sahibi 102 çiftçiye, Büyükşehir Belediyesince yerli ve milli sertifikalı tamamı hibe yem bezelyesi, yem buğdayı, arpa ve yulaf tohumu desteği veriliyor. Mahsulleri zarar gören çiftçilere tohumları, Derince Sevindikli Mahallesi’nde belirlenen alanda teslim edilmeye başlandı. Çiftçiler, bedelsiz tohumun yanı sıra yüzde 50 hibeli gübre desteğinden de yararlanıyor.
Mahalle muhtarları ve çiftçiler, tohum ve gübre desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, her zaman yanlarında olan Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.
TOHUM VE GÜBRE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
Büyükşehir Belediyesince, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için 11 bin üreticiye yüzde 50 hibeli 6000 bin ton kompoze gübre ve 3 bin çiftçiye 1278 ton tohum desteği veriyor. 38,5 milyon TL tutarındaki gübre ve tohum desteğinin, ilimiz ekonomisine katkısının yaklaşık 156 milyon TL olması bekleniyor.
Gübre ve tohumlar, 3 ilçede belirlenen yerlerde üreticilere dağıtılıyor. İzmit, Kartepe, Gölcük, Karamürsel, Gebze ve Başiskele ilçelerindeki çiftçiler gübre ve tohumlarını İzmit 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda (eski perşembe pazarı alanında), Kandıra ilçesindeki üreticiler Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’daki Park ve Bahçeler Şefliği’nde, Körfez ve Derince ilçelerindeki çiftçiler ise Körfez Sevindikli Mahallesi’nde teslim ediliyor. Çiftçiler, hibe ödemelerini gösteren dekontlarını belediye görevlilerine ibraz etmeleri halinde, ürünlerini alabiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: