Büyükakın: YEDEP'in bütçesini 15 milyon liraya çıkaracağız
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında organize edilen toplantıda İzmit’teki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi.
Yayınlanma :
08.11.2022 13:45
Güncelleme :
10.11.2022 10:41


“ŞEHRİN BİR ÜST KİMLİĞİNİN OLMASI GEREKİYOR”
Başkan Büyükakın, yeni sosyolojinin ve yeni ekonomik yapının beraber yaşama kültürünün parçalandığı yapıları ortaya çıkardığına dikkat çekerek, “Bu kadar farklılaşmanın bir arada tutulabilmesi için şehrin bir üst kimliğinin olması gerekiyor. Şehirde geldiğiniz yerin kültürüyle yaşamanın yanında o şehre de üst kültürle bağlılık kurulması, şehir ve şehirde yaşayanlarla başka bir ilişki geliştirilmesi gerekiyor. Bunun sağlanması için şehrin kendisinin bir marka olarak yönetilmesi, şehri bir yerde görmemiz ve o üst kimliğe dair bir şeyler söylememiz gerekiyor. Bizim her birimizin tek tek çabalarının o şehre dair üst kimlik yaratması, o şehrin bir hedefe doğru yönlenmesi gerekiyor.” diye konuştu.
“YEDEP’İN BÜTÇESİ 15 MİLYON LİRA”
Kocaeli Kent Konseyi’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırladığı Yerel Destek Programı (YEDEP) hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Bu kentin gerek katılımının gerek kültürünün devam etmesi için çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar ve engellilerle projeler yapmanız için fon kullandığınız bir mekanizma oluşturduk. Kent Konseyi üzerinden bunu serbest bıraktık. Değerlendirme mekanizması üniversitedeki hocalarımız tarafından yapılıyor. Belediyeden herhangi bir müdahale söz konusu değil. Hocalarımız oradan bakıp değerlendiriyorlar. Biz de fonun kullanımına imkan sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl başladık ve 5 milyon lira kaynak ayırmıştık. Önümüzdeki yıl YEDEP’in bütçesini 15 milyon liraya çıkaracağız. Sivil Toplum Kuruluşları buradan kaynak kullanabilecekler.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: