Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bölgemize 1.4 Milyar TL'lik 894 proje!

Dün sabah Gebze Millet Bahçesi’nde basın mensupları ile buluşan Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, bölgemizde 4 yılda 1.4 Milyar TL’lik 894 proje yapıldığını, 21’inin ise devam ettiğini belirtti

Bölgemize 1.4 Milyar TL'lik 894 proje!
08 Ağustos 2018 - 16:38
Gebze Macera Park olarak bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile millet bahçesine çevrilen alanda basın mensupları ile kahvaltı yapan Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a İl Başkan Vekili Mithat Aydın, Gebze İlçe Başkanı İrfan Gür, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık da eşlik etti.
Yüksekova’da sivil aracın geçişi sırasında yola düzenlenen bombanın patlaması sonucu şehit olan anne ve çocuğuna Allah’tan rahmet diliyorum. Ağzı daha süt kokan masum sabilerin intikamını alacağız” dedi. Haftasonunda yapılan kadın kolları genel kongresiyle ilgilide konuşan Eryarsoy, “Kocaeli teşkilatımız Ankara’ya damga vurdu. Kongre sürecinde emeği geçen bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. 18 Ağustos’ta genel merkezin kongresini yağacağız. Kocaeli her zamanki gibi yine Ankara’da farkını gösterecektir” dedi.
 
‘YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ’
Sözlerini sürdüren Başkan Eryarsoy, “ABD’deki dergi Türkiye’de yeni bir darbe çağrısı yaptı. Ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Yerli be milli şuurumuz bu savaştan galip çıkacağız. Mazlumların, dindarların güven kaynağı Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz, bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yolda iftiralara uğrayıp canımıza kastediliyor biz yine de davadan vazgeçmiyoruz Bütün tehditlere inat Türkiye’yi hiç kimse yolundan döndüremeyecektir” ifadelerine yer verdi. 
 
‘HEDEFİMİZ 13’
Yeni hükümet sistemi ile birlikte 16 bakanlığın 400 projeyi içeren eylem planın hayata geçtiğini ifade eden Eryarsoy, “İlk 100 günde birçok proje yapılacak. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun. Genel merkez kongresini yaptıktan sonra yerel seçimlere hazırlanacağız. Öncelikli hedefimiz 13 belediyenin de 13’ünü almak” dedi.Kandıra cezaevinde duruşması devam eden FETÖ-Donanama davasına da katıldıklarını söyleyen Eryarsoy, “FETÖ’cüler yalanlara sığınsalar da bu hainler en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Bu davalarda öyle kararlar çıkmalıdır ki her birimizin vicdanı rahatlamalıdır” dedi.
 
‘4 İLÇEDE 894 PROJE’
Gebze bölgemizde devam eden projelerden de bahseden Eryarsoy, “Büyükşehir belediyemizin 2014-2018 döneminde 4 ilçemizde 894 adet proje yapıldı. Buprojelerin maliyeti 1.4 MilyarTL. 21 adet projeise devam ediyor. Devam eden projelerin ihale bedeli 2 Milyar 67 Milyon TL. Bunlar içerisinde en önemlisi Darıca Gebze metrosu. Metro 15.6 kilometre uzunluğunda ve bedeli 2.5 Milyar TL. İnşaat bedeli. Bu rakama metro kabini dahil değil.Kocaeli genelinde devam eden projelerin tutarı ise 3.6 Milyar TL” ifadelerine yer verdi.
 
34 DÖNÜME SAĞLIK KAMPÜSÜ
İlimizin batı bölgesinde devam eden sağlık yatırımlarını da sıralayan başkan Eryarsoy, “Gebze Sağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gebze Dicle Aile Sağlığı Merkezi, Yenikent Sağlıklı Hayat Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 34 dönüm üzerineGebze Mutlukent’te yapılacak.Bu yatırımlar Çayırova’yada hizmet verecek. Tüm bu tesislerin yakında projesi yapılacak ve inşaatına başlanacak.Gebze Yavuz Selim Şehit Mehmet Kartal Aile Sağlığı Merkezi ihalesi yapıldıktan sonra inşaatına başlanacak” diye konuştu.
 
‘ATIK SU PROJESİ TAMAMLANDI’
Çayırova 200 yataklı devlet hastanesi uygulama projelerinden sonra Sağlık Bakanlığı tarafında inşaat ihalesine çıkılacak.Darıca’ya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bayramoğlu Fevzi Çakmak ASMve Sağlıklı Hayat Merkezi proje ihalesine çıkıldı, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak. 6in bin 726 metrekarelik alanda bu proje hayata geçecek.Atık sulardan kaynaklanan ve kirlilikleri arındıran atık su kolektif hatları ile Darıca Eskihisar kolektör hattı ve tünel projesi tamamlandı. Bir ilk gerçekleştirilerek bütün atık su bertaraf edilmektedir” şeklinde konuştu.
 
‘ADAYLIK DÜŞÜNMÜYORUM’
2019 yerel seçimlerine dair soruları da yanıtlayan Başkan Eryarsoy, “Yerel seçimlere adaylık düşünmüyorum. Olmaması gerekiyor zaten. İlçe başkanları içinde ilk dönemleri içinde olanlar konusunda genel merkez genellikle aday yapılmaması konusunda takdir kılıyor. Tabi son sözü genel merkez veriyor. Ben isterim ki ilçe başkanlarını belediye başkanı olarak görelim” diyerek konuşmasını tamamladı.