BM heyetinden deprem bölgesinde Antikkapı'ya tam not
Dünya üzerinde deprem yaşanan yerlerde yemek hizmeti veren BM Gıda Programı heyeti, Antikkapı’nın Hatay Defne’deki mutfağına tam not verdi
Yayınlanma :
21.02.2023 11:25
Güncelleme :
21.02.2023 12:15


’BURAYI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK’’
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Direktörü ve temsilcileri, Antikkapı’nın Hatay’ın Defne ilçesindeki çadır kentin yanına inşa ettiği kalıcı mutfakta incelemelerde bulundu. Deprem bölgesinde yemek tırları ve kalıcı mutfakta yapılan çalışmalarla ilgili Genel Müdür Yücel’den bilgi alan heyet, ‘’Burayı görünce gerçekten şaşırdık. Böyle bir hizmeti bir yerel belediyenin verebiliyor olması bizi çok mutlu etti. Bütün organizasyonunuz için çok teşekkürler, çok güzel bir iş yapmışsınız. Dünya yemek programı olarak, afetlere gidip yardım yapıyoruz ama buraya geldiğimizde şaşırdık. Bizim burada yapabileceğimiz bir şey yok, siz her şeyi yapmışsınız’’ ifadesini kullandı.
HATAY DEFNE’YE KALICI MUTFAK
Büyükşehir iştiraklerinden Antikkapı A.Ş.’nin yemek ve ekmek tırını depremin hemen ardından Kahramanmaraş’ta konuşlandıran Büyükşehir, ardından Hatay’ın Defne ilçesinde kurduğu afet çadırında da sıcak yemek hizmeti vermeye başlamıştı. Deprem bölgesinde yüzbinlerce kişiye sıcak yemek, ekmek, çorba ve su ikramında bulunan Antikkapı, Defne’de yine Büyükşehir tarafından oluşturulan çadır kentin yanında kalıcı mutfak kurdu. Prefabrike mutfakta her gün 3 çeşit olmak üzere 10 bin sıcak yemek verilirken 5 bin de kahvaltı servisi yapılacak.
10 BİN SICAK YEMEK, 5 BİN KAHVALTI
Depremin ardından tüm birimleri ve iştirakleriyle bölgeye ulaşan, arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra deprem sonrası yaraları sarmaya devam eden Büyükşehir, Hatay Defne’de bir çadır kent oluşturdu. Bölgede afetzedelere sıcak yemek ve çorba ikramı yapan Antikkapı ise çadır kentin yanına kalıcı mutfağını kurdu. 575 metrekareye sahip kalıcı mutfakta her gün 3 çeşit olmak üzere 10 bin sıcak yemek verilirken 5 bin de kahvaltı servisi yapılıyor. Ayrıca thermobox ile üç noktaya yemek taşınan kalıcı mutfakta 5 aşçı ve 10 personel görev yapıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: