Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bıyık, 1 yıllık çalışmalarını anlattı!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Bıyık, 1 yıllık çalışmalarını anlattı!
14 Temmuz 2020 - 12:49 - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 - 14:13

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıyla hayata geçirdiği çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Programa ev sahibi Bıyık’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TÜBİTAK MAM Başkanı Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Önceki Dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi. Sinevizyon gösterimi sonrası açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Vefa sosyal destek ekiplerimizle birlikte geniş bir topluluğa ulaştık. Sokak yıkamaları, maske dağıtımları saatlerce anlatmamız gereken hizmetler ama pandemi sürecinde milletimizin derdiyle dertlenmeye çalıştık. Devletin kurumlarıyla birlikte canla başla çalıştık. Seçim meydanlarında ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım dedim ve koltuğa oturmadan bunu yürürlüğe koyup numaramı paylaştım. Millet bahçesinin birinci ve ikinci etabını açtık. Üçüncü ve dördüncü etaplarla alakalı çalışmalar da sürüyor. Darıca-Gebze OSB Metrosu konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bakanlığa devredildikten sonra ciddi bir çalışmaya girildi ve tam hızıyla devam ediyor. Cengiz Topel Caddesi’nin üst yapısını 15 milyonluk bir yatırımla yenileyeceğiz.

“70 MİLYONLUK ALTYAPI ÇALIŞMASI GÜNDEMİMİZDE” 

Prestij cadde uygulaması yapıyoruz. Bir daha Elif’ler ölmesin diye Darıca’nın tamamın röntgenini çektik ve İSU’yla birlikte 70 milyonluk bir altyapı çalışmasını gündemimize aldık. Can ve mal kayıplarını önleyebileceğimiz bir sistem oluşturacağız. Çöp konteynerlerini de yer altına alacağız. Fen işlerimizle beraber 36 bin metrekare parke çalışması 38 bin metrekare asfalt çalışması gerçekleştirdik. 2 bin 500 noktada asfalt yama çalışması yaptık. Çok amaçlı kapalı pazar yerini yüzde 70 seviyesine çıkardık. Proje tadilatıyla birlikte kapalı pazar yerini yılsonuna kadar hizmete almak istiyoruz. 

“256 EVLER BÖLGESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM” 

Kentsel dönüşüm planlamamız ana gündemimizde yer alıyordu. İlk etapta 700 dairelik bir dönüşüm çalışması başlattık. 256 evler bölgesinde başlayan çalışmaları diğer bölgelerde de uygulayacağız. Darıca Belediyesi olarak bu dönüşümü kendimiz gerçekleştireceğiz. Sosyal tesislerimizin tamamında yenilenme ve güçlendirme yaptık. Balyanoz Koyu’nda kafe ihtiyacını karşıladık. Kaliteli hizmeti ucuz fiyata halkımıza sunacağız. Balçık Mahallesi’ndeki mezarlık taziye evi inşa ettik. Güzel bir eser ortaya çıkardık.

“BİNLERCE DİJİTAL KİTABA ULAŞIYORLAR” 

Cenaze nakil hizmeti vermeye başladık. Cenazemi memleketime götürün diyen vatandaşımız varsa, talep eden herkese bu hizmeti sağlıyoruz. Park ve bahçeler çalışmalarını başlattık. 106 parkta bakım ve onarım yaptık. 5 parkın yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Her okula dijital kütüphane sözü vermiştik. Öğrencilerimiz 28 kategoride binlerce kitaba ücretsiz bir şekilde ulaşıyor. 9 farklı mahallede 2 bin 500 öğrencimize hizmet verdik. Ücretsiz üniversite kursu düzenledik ve 600 gencimize eğitim verdik. İskoliye Sanat Akademisi’ni açarak Darıca’nın kültürsanat etkinliğine katkı sağladık. Başarılı isimleri Darıcalı buluşturduk. Darıca’da ilk defa bir kitap fuarı düzenledik ve 80 binden fazla kişiyi burada misafir ettik. Bütün mahallelerimizle halk buluşmaları gerçekleştirdik. Milletimizin içinden geldik, milletimizden kopmadan çalışmaya devam edeceğiz. İstihdam masası kurduk ve 836 kişiyi iş sahibi yaptık. Dini tesislerimizin bakımlarını sağlıyoruz.

“22 ÇÖP TOPLAMA ARACI ALDIK” 

5 milyon TL maliyetle 22 adet çöp toplama aracı aldık. Bununla birlikte 10 adet park bahçelerde kullanmak için araç satın aldık. 2 adet otobüs, 1 adet traktör ile 2 adet kazıyıcı ve yükleyici satın aldık. Çöp taksi uygulamasıyla 3 bin 343 noktadan 56 ton evsel atık topladık. Engelsiz yaşam merkezinde 9 farklı branşta 162 kursiyerimize hizmet verdik. Kapalı spor salonu inşaatımızı tamamlamak üzereyiz bin 800 kişilik salonu yakın zamanda faaliyete alacağız. Yüzme havuzunun altını bir spor kompleksi haline getirdik. 

“ORTAK AKILLA ŞEHRİ YÖNETMEYE DEVAM” 

Yapmayı planladığımız çalışmalara gelecek olursak, Tuzla-Bayramoğlu bağlantı noktasında çalışmaları yürütüyoruz. Osmangazi Köprüsü 2. Bağlantı Yolu konusunda plan tadilatlarını tamamladık. 60. Yıl Dalçık Çıkışı kavşak düzenlemesi ve üst geçidi çalışmaları sürüyor. Aqua Park’la alakalı projemizi yeniden canlandıracağız. Ankara’da temaslarda bulunduk Maliyeti 5 milyon Dolar’ı bulacak bir çalışmayı Darıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nenehatun Spor Kompleksi hakkında bakanlıkla görüşme yaptık ve 3 milyonluk bir kaynak aktarılacak bizlere. Nenehatun Kent Park projesi’ni hayata geçirerek, mahallemizdeki sosyal alan eksikliğini gidereceğiz. Her mahallede, mahalle konakları yapacağız. Engelli kreşi ve engelli parkı kuracağız. Balyanoz Koyu’nun ikinci etabı için çalışmalar başladı. Kent meydanı metro çalışmaları sonrasında eski haline kavuşacak. Darıca’da belediye binasına ihtiyaç var ancak acil değil, acil olan çalışmalara öncelik tanıdık. Büyükşehir’in Darıca’mızda 70 milyonluk altyapı çalışması var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 150 milyonluk çalışma gerçekleştiriyor. Doğup, büyüdüğümüz şehri, daha yaşanılabilir bir hale getirmek için mücadele ediyoruz. Aldığımız emanete halel getirmeden, ayaklarımızı yere sağlam basarak hareket ediyoruz. Ortak akılla bu şehri yönetmeye devam edeceğiz ve kazanan Darıca olacak.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum