Biontech Aşısı ASM’lerde de yapılmaya başlanıyor
Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin buluşu olan Biontech Covid-19 aşısı, sadece hastanelerde yapılıyordu. Bu aşı yarından itibaren (9 Haziran) Aile Sağlık Merkezlerinde de yapılabilecek.
Yayınlanma :
08.06.2021 17:30
Güncelleme :
08.06.2021 17:30


6 ŞARLI GRUPLAR HALİNDE
Aşı yaptıracak olan kişilerin Sağlık Bakanlığının randevu sitesinden ya da 182’den randevu oluşturmaları gerekiyor. Aşılamanın yapılabilmesi için ise 6’şarlı grupların oluşması da gerekiyor. Açılan aşının anında enjekte edilmesi önemli, bu yüzden 6’şarlı gruplar oluşturulacak.
ALERJİSİ OLANLAR HASTANELERDE OLMALI
Öte yandan, alerjik hastaların aşıları Aile Sağlık Merkezlerinde vurulamayacağından, bu tür kişilerin, aşı randevularını hastanelerden alması gerekmekte” dedi. Biontech Aşısının ASM’lerde de yapılıyor olması aşılama hızının artmasını sağlayacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: