Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Büyükakın Cüneyt Özdemir'in programında ''Komek Sepeti''ni anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Büyükakın Cüneyt Özdemir'in programında ''Komek Sepeti''ni anlattı!
15 Aralık 2020 - 13:00
Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalı üzerinden yayınladığı programına konuk olan Tahir Büyükakın şöyle konuştu: “KO-MEK’teki kursiyerlerimizin yüzde 80’i kadınlardan oluşuyor. 16 yılda 668 bin kursiyerimize eğitim verildi. Giyim, takı tasarım ve benzeri alanlarda 350 ayrı branşta kursiyerlerimiz eğitim alıyorlar. Şimdi dijital dünyanın gelişimiyle birlikte bir elektronik pazar oluştu. KO-MEK’lerdeki arkadaşlarımızın emeklerinin yılda bir defa sergide kalmamasını, bir ev ekonomisine dönüşmesi gerektiğini düşündük. Bu sebeple dijital bir platform olan komeksepeti.com’u hazırladık.
Son dönemde el emeği ürünlerde bir trend var. Zaten hanım kardeşlerimiz bunları üretim İnstagram üzerinden pazarlıyorlar. Böyle bir ekonomi alanı oluştu. Biz de buna katkı sağlayalım dedik. Tüm vergi yükümlülükleri ortadan kalkıyor. Yani bir kardeşimiz komeksepeti.com’dan satış yaptığında yıllık 200 bin liraya kadar vergi mükellefiyeti olmayacak. Biz bu platformu şu anda kursiyerlerimizle başlattık. Sonraki safhalarda tarımsal üretime ve benzeri alanlara da genişletmek istiyoruz biz bunu. Ata tohumu üretimler ve Kandıra yoğurdu gibi ürünlerin de platform üzerinden ekonomiye dönüşmesini istiyoruz. Bu bir taraftan baktığınızda dijital bir istihdam hamlesi. Evlerinde oturan, evlerindeki zamanı el emeği ürünler üreterek geçiren kardeşlerimiz artık ürünlerini pazarlama imkanına kavuşacaklar. Şu ana kadar 600’ün üzerinde kursiyerimiz bize başvuru yaptı. Daha sonrasında bu platformu genişleteceğiz ve üreten herkes platformumuz üzerinden satış yapabilecek.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum