Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başhekim Güneş, kendisini savcılığa şikayet etti!

 Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, geçtiğimiz yıl aralık ayında koronavirüs tedavisi gördüğü sırada kendisini 112 Acile ait ambulansla Ankara’da oğlunun çalıştığı hastaneye sevk ettirmesi olayıyla ilgili, kendi kendini Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. İnceleme yapan savcılık, olayda herhangi bir suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle soruşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

11 Aralık 2021 - 12:57 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 11:26
Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, 2020 yılının aralık ayında koronavirüse yakalandı. Evde tedavisine başlanan ve durumunun ağırlaşması üzerine başhekim olarak görev yaptığı Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yatırılan Güneş, daha sonra kendi talebi doğrultusunda 112 Acile ait ambulansla oğlunun doktor olarak görev yaptığı Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisi tamamlanan Güneş yeniden görevine döndü.
Başhekim Güneş, kamu malını kullandığı gerekçesiyle kendisine gelen tepkiler üzerine olayı yargıya taşımaya karar verdi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendini ihbar eden bir dilekçe yazan Başhekim Güneş, dilekçede hastalık sürecinin zihinsel ve bedensel olarak vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı doğru muhakeme kararında ister istemez sıkıntılar yaşadığını belirterek, verdiği kararın objektif olarak değerlendirilmesini talep etti. Dilekçesinde yüce Türk yargısının vereceği bütün kararları saygı ve hoşgörü ile karşılayacağını söyleyen Güneş, adalete sonsuz güveninin olduğunu ifade etti.

SAVCILIK, 'SUÇ UNSURU YOK ' DEDİ

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemede Başhekim Güneş’in yaşanan olayda herhangi bir suçu olmadığına kanaat getirildi. Savcılık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Sağlık Bakanlığı’nın tüm imkanlarının vatandaşların hizmetinde olduğu anlaşıldığından ve eylemlerin suç oluşturmaması sebebiyle soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ömer İspirli
    2 yıl önce
    Çok güzel bir ŞOV ...Reklamın kötüsü olmaz. Sayın Başhekim bunlarla gündeme geleceğine hastanedeki yanlışları düzeltsin Temizlikçisinden hemşiresinden doktoruna kadar (istisnalar hariç) hastaları azarlamayan yok sanki dövecekler. Hastane pislik içinde, zamanında kimse işinin başında değil. Biz günlerce aylarca sıra beklerken Torpillilere ne randevu var ne sıra... bunlara cevap versin çözüm bulsun ,iki satır yazı ile kendini doğruluk timsali yapmış bizde inandık.