Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başaran: Kendinize oy vermenizi istiyorum

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Darıca’da ziyaretlerde bulundu.

Başaran: Kendinize oy vermenizi istiyorum
27 Mart 2019 - 13:02
Emek Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Kocaeli’nin en kalabalık mahallesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu. Kazım Karabekir’de kapı kapı dolaşarak yerel yönetim anlayışını anlatan Başaran, Tokatlıların yoğun yaşadığı sokakta yoğun ilgi gördü. Kadınlardan yoğun ilgi gören Başaran, “Kentimizi gelin birlikte yönetelim, kadınlarımıza önemli işler düşüyor” dedi.
 
‘BÜYÜKŞEHİRDE OYUM SİZE’
Darıca'da 36 binin üzerinde vatandaşın yaşadığı ve Kocaeli’nin en kalabalık mahallesi olan Kazım Karabekir’de ziyaretlerde bulunan Başaran, yerel yönetim anlayışını anlattı. Kadınlarla sohbet eden Başaran, “Birlikte yönetmek için aday olduk, sizden bize değil, kendinize oy vermenizi istiyorum” dedi. Ziyaretler sırasında bir kadın vatandaş, “Sizinle karşılaşmamız iyi oldu, kime oy vereceğimizi bilmiyorduk, kararsız kalmıştık. Sizi tanıyınca kararım netleşti, büyükşehirde oyum size” dedi. Vatandaşı seçeneksiz bırakmamak için aday olduklarını da hatırlatan Başaran, “Biz emekçilerin adayıyız, emekçileri seçeneksiz bırakamazdık” ifadelerini kullandı. 
 
‘DERDİMİZE DERMAN OLAN KİMSE YOK’
Osmangazi Mahallesi’nde bir eve konuk olan Başaran, Gülistan Özçağdavul’un 9 yaşındaki hemofili ve FMF hastası Baran’ın durumuna dikkat çekeceğini söyledi. Baran’ın yılda 3 defa iğne olması gerektiğini ve bunların her birinin 963 Euro olduğunu söyleyen Özçağdavul, “Oğlum benim için çok önemli, tutunduğum tek dal. Yılda 3 defa iğne olması gerekiyor. 963 Euro bu iğnenin fiyatı. Üçte birini benim ödemem lazım, nasıl ödeyeyim. Çalışamıyorum, evladıma bakmam lazım. Kaymakamlığa gittim, ilgilenen olmadı, bakanlık oralı olmadı, Cumhurbaşkanına kadar gittim, durumu anlattım, bana bir numara verdiler, burayı arayın sizinle ilgilenecek dediler. Arıyorum açan olmuyor. Kimse oralı olmuyor, ilgilenmiyor” dedi. Kendi ülkesinde yabancı kaldığını söyleyen Özçağdavul, “Sağlık konusunda bana yardımcı olmuyorlar. Ben o kadar sene Hollanda'da yaşadım, orada böyle değil. Devlet insanını kolluyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama burada derdimizi dinleyen, derman olan kimse olmadı” diye konuştu.