Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla iki başmüfettiş ve bir müfettişin görevlendirildiği belirtilerek, “Süreç titizlikle takip edilmektedir” denildi.
Açıklamada ayrıca, olayla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın selameti açısından yedi kişinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Görevden uzaklaştırılanlar arasında SGK Kocaeli İl Müdürü, SGK Kocaeli İl Müdür Yardımcısı, Gebze Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü, İŞKUR Dilovası Hizmet Merkezi Müdürü, İŞKUR CİMER’den sorumlu şube müdürü ve bir personel bulunuyor.
Bakanlık açıklamasında, “Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde meydana gelen elim hadisedе hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: