Bakan Varank, Bilişim Vadisi'ndeki programa katıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TOGG’u test sürüşünde görmüşler geçen gün. Şimdi diyorlar ki 'Biz size bunu yapamazsınız, demedik. Biz size bunu satamazsınız, diyoruz'. Yahu bir kere de mutlu olun be. Takdir, tebrik, teşekkür zaten beklemiyoruz da hiç değilse anlamsız eleştirilerle bu işlere bunca emeği veren, hayatını bu işlere adayan insanların en azından moralini bozmayın" dedi.
Yayınlanma :
07.07.2022 12:19
Güncelleme :
07.07.2022 12:19


'ÖNCEDEN AKIL VEREN ÇOK OLURDU AMA PARA VEREN OLMAZDI'
Türkiye'deki teknoloji yatırımlarının 9 kat arttığını söyleyen Bakan Varank, "Son zamanlarda Türkiye’de teknoloji tabanlı işlere yapılan yatırımlarda keskin artış olduğunu söyleyebiliriz. 2023 hedefimizi, hedeflediğimiz tarihten 2 sene önce, 2021 yılında büyük farkla geçmiş olduk. 2020 yılında 148 milyon dolar olan teknoloji yatırımları, 2021 yılında 1,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Burada, 1 senede, 9 kattan daha fazla artış gözlemliyoruz. Tabiri caizse önceden akıl veren çok olurdu ama para veren olmazdı. Artık yatırımcılar para da vermeye başladı. Yabancı fonlarla beraber son dönemde öncülük ettiğimiz Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Fonu, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve İstanbul Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu gibi fonlarla girişimcilik fonlarının hacmini giderek büyütüyoruz. Her ne kadar özel sektörün bu alana ilgisi olsa da halen kamunun büyük belirleyici olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
'BİR KERE DE MUTLU OLUN'
Girişimcilere karamsarlığa düşmemelerini söyleyip, yerli otomobil TOGG'u örnek gösteren Bakan Varank, "Türkiye olarak bugün muazzam bir sıçramanın arifesindeyiz. Bakmayın siz karamsarlık pompalayanların sözlerine. Kendi ülkesini şikayet edenlere bu anlamda güvenilebilir mi? Her milli meselede devletinin yanında yer almak yerine karşı tarafı seçenlere güvenilebilir mi? Bu zihniyetin ülkemiz hakkındaki yorumları hiç tarafsız olabilir mi? Bunlar, 'Siz asla TOGG’u yapamazsınız' dedi. 'Hani nerede bunun fabrikası' dediler. Şimdi TOGG’u test sürüşünde görmüşler geçen gün. Buradan Bursa'ya giderken, Osmangazi Köprüsü'nde, TOGG'un videoları yayınlanmış. Şimdi diyorlar ki 'Biz size bunu yapamazsınız, demedik. Biz size bunu satamazsınız, diyoruz'. 'Daha yola çıkmadan eskidi' diyenleri mi ararsınız, 'Bunun neresi yerli' diyenleri mi ararsınız? Aracın doğuştan elektrikli olduğunu bilmeden 'Geç kaldınız' diyenleri mi ararsınız? Yahu bir kere de mutlu olun be. Takdir, tebrik, teşekkür zaten beklemiyoruz da hiç değilse anlamsız eleştirilerle bu işlere bunca emeği veren, hayatını bu işlere adayan insanların en azından moralini bozmayın. Bazılarının karamsarlığı, iş bilmezliği, art niyeti hiç bir zaman bitmeyecek" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: