‘Bahçeye giren tavuk’ kavgasında komşularını öldüren 3 sanığa 15’er yıl hapis
İzmit’te, komşular arasında bahçeye giren tavuklar nedeniyle çıkan kavgada Oğuzhan İpek'in (25) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan İlyas (28) ve Yusuf Mert Malkoç (19) kardeşler ile arkadaşları Ömer Eren Demir (20), iyi hal indirimi uygulanarak 15’er yıl hapse çarptırıldı. Duruşmada Oğuzhan İpek’in eşi Semra İpek, “Çocuğum, babası öldüğünde 10 aylıktı. Babasız kalan çocukların vebalini kim ödeyecek?” dedi.
Yayınlanma :
26.09.2023 17:06
Güncelleme :
26.09.2023 17:06


Şüpheliler hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İlyas Malkoç, Yusuf Mert Malkoç ve Ömer Eren Demir, öldürülen Oğuzhan İpek’in ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Oğuzhan İpek’in eşi Semra İpek, “Geçen duruşmada çocuklarını görmediklerinden bahsettiler, benim eşim vefat etti. Çocuğumun babası öldüğünde çocuğum 10 aylıktı. Babasız kalan çocukların vebalini kim ödeyecek?” dedi.
‘BANA HERKES KATİL OLARAK BAKIYOR BEN BÖYLE BİRİ DEĞİLİM’
Sanık Ömer Eren Demir, “20 aydır burada suçsuz yere yatıyorum. Ben görmedim ancak gerek nezarethanede de yaptığımız konuşmalardan gerekse sonrasındaki mektuplaşmalarımızdan maktulü bıçaklayanın Yusuf Mert olduğunu biliyorum. Ben bu olaya karışmadım. Ben o gün sadece arkadaşımın yanında olmak için oraya gittim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sanıklardan İlyas Malkoç ise “Böyle bir şey olmasını istemedim. Benim tek amacım ailemi korumaktı. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Yusuf Mert Malkoç, “Bir can aldım ancak kendimi ve ailemi korumak için hareket ettim. Ancak bunu kasten yapmadım. Ben bir katil, cani değilim. Ben elimden geldiğince polisten yardım istedim. Ailem karşı taraftan korkusundan katılamadılar. Ailem katılsa belki kendimi daha iyi ifade etmiş olabilirdim. Bana herkes katil olarak bakıyor ancak ben böyle biri değilim. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.
İNDİRİMLİ 15'ER YIL HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İlyas Malkoç ve kardeşi Yusuf Mert Malkoç ile Ömer Eren Demir’i müebbet hapse çarptırdı. Ancak mahkeme, haksız tahrik ve sanıklara verilecek cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurarak cezayı 15’er yıla indirdi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: