Atık malzemelerin sanatla buluşması
13. Kitap Fuarına katılan Rölyef Sanatçısı Buga’nın atık malzemelerden yaptığı çalışmalar büyük beğeni topluyor
Yayınlanma :
14.10.2023 16:49
Güncelleme :
14.10.2023 16:49


BU SANATLA ANILAR TAZELENİYOR
Bu yıl ilk kez kitap fuarına katılan rölyef sanatçısı Mehmet Erol Buga doğadaki doğal atıkları birleştirerek minyatür eserlerle eski evleri günümüze taşıdığından bahsetti. Rölyef Sanatçısı Mehmet Erol Buga, ‘’Asıl mesleğim denizcilik, bu sanata 28 yıl önce çocuğumun elişi dersi ödeviyle başladım. Zaman geçirmek için devam ettim ortaya güzel eserler çıktıkça daha çok ilgilendim. Bu zamana kadar üzerine katarak bu seviyelere geldi. 5 yıl öncesine kadar İstanbul’da yaşıyordum orada özel dersler verdim. Eşim Değirmendereli, 5 yıl önce buraya taşındım, küçük bir atölyem de var. Kendimce çalışmalarıma devam ediyorum. Değirmendere’de depremde yıkılan bir yapının minyatürünü atık rölyef çalışmasıyla yaptım. İnsanlar gördükçe duygulanıyor. Deprem anısı olan kişiler teşekkürlerini iletiyor duygulu anlar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
BU SANATI ÖĞRETMEK İSTİYORUM
Rölyef sanatçısı Mehmet Erol Buga, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın destekleriyle önümüzdeki dönemde KO-MEK Halk Üniversitesinde atık rölyef dersleri vermek istediğini söyledi. Buga, “Yaptığım eserleri görenler merakla ve ilgiyle öğrenmek istediklerini dile getiriyor. Rölyef sanatına ilginin büyük olması beni mutlu ediyor. Başkanımız Tahir Büyükakın’ın destekleriyle eğitim alanı açılması planlanıyor. Doğal ahşap atık rölyef sanatı alanında tekim. Öğrenmek isteyenlere öğretmek ve bu sanatı yaygınlaştırmayı daha çok kişiye ulaşmayı istiyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: