Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Arkadaşları için ücretsiz yiyecek içecek standı açtı

Kocaelİ’nin Darıca İlçesi’nde okul kantininden kendisine yiyecek alan ve daha sonra maddi durumu iyi olmayan bazı ailelerin çocuklarının ellerine baktığını fark ederek bu durumdan etkilenen ortaokul 6. sınıf öğrencisi Eylül Şen, arkadaşlarıyla bir proje geliştirerek, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitim - öğretim süresince ücretsiz olarak faydalanacakları yiyecek içecek standı kurdu.

03 Kasım 2021 - 14:40 - Güncelleme: 03 Kasım 2021 - 16:02
Osmangazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ndeki Deniz Yıldızları Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden 11 yaşındaki Eylül Şen, kantinden yaptığı alışverişin ardından maddi durumu iyi olmayan ve bu nedenle bir şey alamayan bazı arkadaşlarının aldığı ürünlere bakmasından olumsuz olarak etkilenerek bu durumu ailesine açtı. Babası Ayhan Şen’e bir de konuyla ilgili olarak bir projesi olduğunu dile getiren Eylül Şen, kendisi gibi maddi durumu iyi olan  arkadaşlarıyla birlikte okul içerisinde meyve, çikolata, gofret, kraker, süt, defter ve hikaye kitaplarından oluşan bir stant açtı.
Projeye göre, stantdan ürün alan öğrenciler ücretini kumbaraya atıp ,aldıkları ürünü ayrı bir bölüme bırakacak. Maddi durumu iyi olmayan öğrenci ise, ihtiyaç duyduğu ürünü ücretsiz olarak stantdan alacak ancak satın alan da, ücretsiz alan da birbirini görmeyecek.
 
OKUL  MÜDÜRÜ ÇUBUKÇU; DENİZ YILDIZINI KURTARMAK GİBİ YARDIMLAŞMAYI ÖĞRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
Stajyer Kaymakam Mete Öztürk, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Deniz Yıldızları Ortaokulu Müdürü Özden Çubukçu, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri ve Okul Aile Birliği Yönetimi’nin katıldığı sosyal yardımlaşma standı açılışında konuşan okul müdürü Özden Çubukçu, yardımlaşma ve dayanışmanın atalarımızdan kalan bile miras olduğunu söyleyerek bu mirasın geliştirilerek gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğuna değindi. İyilik ve yardımlaşmayla yoğrulan çocukların toplumda birlik ve beraberliği artıracağını ifade eden Çubukçu, ‘’ Okulumuzun adını aldığı Deniz Yıldızları’nın hayatta tutundurulmaları gibi bir deniz yıldızını kurtarmak, aynı şekilde bir insana iyilik ve doğruluğu, yardımlaşmayı öğretebilmek için yardımlaşmayı öğretmeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OĞUZ; EYLÜL VE ARKADAŞLARINI TEBRİK EDİYORUM
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ise yaptığı konuşmasında Türk toplumunu dünya milletlerinden ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesinin de vefa ve yardımlaş olduğuna değinerek, bu gün de böyle bir güzel çalışmanın örneğini gördüklerini belirtti. Oğuz, konuşmasının devamında, ‘’ Yardımlaşma duygusunun öğrencilerde vücut bulması açısından bu projeyi hayata geçiren herkesi tebrik ediyorum. Bu çalışmaya önderlik eden Eylül’e ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum ‘’ dedi
 
BAŞKAN BIYIK; MESLEĞİM FIRINCILIK, BU, ASKIDA EKMEK GİBİ BİR PROJE
 
Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’da mesleğinin fırıncılık olduğunu hatırlatarak, bütün fırınlarda ‘’Askıda Ekmek’’ diye bir kültür olduğunu, kimin kime ne verdiğini ve bu döngünün kimse tarafından bilinmediğini ifade ederek, bunun bize ait bir medeniyetin kültürü olduğuna dikkat çekti. Bu medeniyetin bir parçası olan iyiliği okullarına getirdikleri için herkese teşekkür etti. Başkan Bıyık, gönüllerinden geçenin buradan kimsenin faydalanmaması, ancak isteseler de istemeseler de bunun hayatın bir gerçeği olduğunu söyleyerek, ‘’ Buradan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz maalesef var, bu bir hayatın gerçeği, onun için İnşallah bu da bir pilot uygulama olur, biz de bu konuda okullarımıza destekçi olmaya hazırız. Projenin mimarı sevgili Elif kızımı ve sevgili arkadaşlarını gözlerinden öpüyorum’’ dedi.
 
EYLÜL ŞEN; ALDIĞIMIZ ÜRÜNLERE BAKIYORLARDI, GÖNLÜM EL VERMEDİ
 
Projenin sahibi Eylül Şen ise, stantdan maddi durumu iyi olanların ücret karşılığı alışveriş yapabileceği, maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarının ise ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirterek, en önemlisinin ise standın başında hiç kimsenin olamayacağını ve bu nedenle de alanın da verenin de birbirini görmeyeceğini, ve kimsenin gururunun incinmeyeceğini ifade etti.
Eylül Şen, konuyla ilgili olarak duygularını şu şekilde ifade etti; Ben  kantine gittiğim zaman maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım, biz bir şey aldığımızda ellerimize bakıyordu. Benim de gönlüm el vermedi, böyle bir proje yapayım dedim. Bu fikrin aklıma gelmesini sağlayan da müdürümüz oldu. Okulumuzda  yardımlaşma ve dayanışma adı altında bir konu işliyorduk, konunun sonunda öğretmenimiz bize bir proje ödevi verdi, o projeyi okulda gerçekleştirmek için bu projeyi çizdim. Öğretmenimiz çok beğendi ve okulumuzda gerçekleştirilmesini istedi ve biz de bunun hayata geçirdik.
 
BABA ŞEN; KIZIMI KUTLUYORUM
 
Eylül Şen’in babası Ayhan Şen’de kızıyla gurur duyduğuna yer vererek, ‘’ Kızım bana bir gün geldiğinde çok duygulandığını ‘’Ne oldu ?’’ diye sorduğumda ise, kantinden bir şeyler aldıklarında maddi durumu iyi olmayan bazı arkadaşlarının gözlerinin ellerinde olduğunu, buna çok üzüldüğünü ve bununla ilgili bir proje geliştirdiğini söyleyerek nasıl bir destek verebileceğimi sordu. Ben de sosyal bir proje olduğu için biz de hemen kendimizi attık ve ne gerekiyorsa yapalım dedik. Kızımın böyle bir çalışmasından dolayı kendisini kutluyorum ’’ifadelerine yer verdi.
Açılış, folklor gösterisi ile sona erdi
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum