DARICA KAYMAKAMI HER GÜN TAKDİR TOPLUYOR!

YÜKSEL ALTINOK

 
Bir gazeteci olarak sayın kaymakam Yüksel Kara’ya  Darıcaya ilk tayin edildiği haftalar içinde makamında bir hoş geldin ziyaretinde bulunmuştum. İlk tanışma ve intiba olarak kendisinin gayetle alicenap ve sevecen bir insan olduğunu teşhis ettim ve içimden bir şükürler olsun çektim. 
Arkasından gazetecilik kariyerimin icabı olarak bir ikinci ziyarette bulundum. Yanıma Darıca eşrafından olan yüksek mühendis Mutlu Kolcoğlu’nu alarak makamına gittik. Bizi gayet dostane olarak karşılayan sayın kaymakamla tatlı bir sohbette bulunduk. Kendisi okumak ve bilhassa tarihi konulara olan ilgisiyle  her ikimiz üzerinde bir hayranlık duygusu buraktı.
1976 doğumlu olan Kaymakam Yüksel Kara aslen Elazığlı olup 1995 yılında kamu yönetimi dalından mezun olmuş ve İngilterenin Londra başkentinde İngilizce egitimi almış genç ve dinamik bir insan yani tam 44 yaşında. Bu makaleyi yazamadan önce bir müddet beklemek istemiştim zira kendisinin aktivitelerini teşhis etmek istiyordum.  Şu an itibariyle sayın kaymakam on üzerinden on puan almış bulunuyor zira o bir mülki ve asli amir olarak şu geçirdiğimiz sıkıntılı salgın günlerinde hafta içi ve sonu demeden görevini fazalasıyla ve hakkıyla icra eden dinamik bir insan. Devamlı olarak ekibiyle birlikte Darıcayı teftiş eder mahiyette kıyı köşe bırakmaksızın çarşı Pazar demeden dolaşıyor ve esnafla yakın ilişki halinde, onların sıkıntılarını ve şikayetlerini dinleyerek yardımcı oluyor. Muhtarlarla devamlı dirsek temasında olan kaymakamımız kamu hizmetinin halka yakın olmak ve halkla temas kurmaktan geçtiğini gayet iyi biliyor. Uzun lafın kısası Darıca ilçesi yıllardır hasretini çektiği bir kaymakama kavuşmuş bulunuyor ve Darıcalılarla yaptıgım konuşmalardan çıkardığım netice uzun yıllar geçse de sayın Yüksel Kara'yı Darıcada tutmak istedikleri. 
İnşallah Darıcadan sonra valilik makamına kavuşacaktır, bunun için kalben duacıyım.