Şamdan; Tarihe geçmek istiyorum!

Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü sporcusu karate dalında Avrupa Şampiyonu olarak Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Eray Şamdan, "Daha önce karate olimpiyatlarda yoktu. İlk defa 2020'de yarışacak. İlk şampiyon olarak tarihe geçmek istiyorum" dedi.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulubü’nün sporcusu milli karateci Eray Şamdan, geçen ay Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Letonya'lı rakibi Kalvis Kalnins’i 6-0 yenerek altın madalya kazandı. Avrupa Şampiyonu olarak Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Eray Şamdan, çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Bugün Erzurum'da antrenörleriyle birlikte 1 aylık bir kampa başlayacak olan Eray Şamdan, olimpiyatlarda karate dalının ilk kez bu yıl yarıştığını belirterek, kendi dalında dünyanın ilk olimpiyat şampiyonu olmak istediğini söyledi. Şampiyon sporcuyu çalışmaları sırasında ziyaret eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Şamdan'a hediye takdim ederek başarılarının devamını diledi.

"AVRUPA'YA GİTMEDEN ÖNCE ŞAMPİYON OLACAĞIMI HİSSEDİYORDUM"

Olimpiyat yolunda son 4 yıldı ciddi şekilde çalıştığını belirten Eray Şamdan, "Olimpiyatlara katılma sürecimiz, çok zorlu bir süreçti. Son 4 yıldır çok ciddi çalışmalar içerisindeydik. Son 2 buçuk yılda 23 farklı puanlama maçına gittik. Ben puanlamada dünya sıralamasını 3'üncü olarak bitirdim. Bu tabii ki yeterli değildi. 98 ülkenin katıldığı son kalifikasyon turnuvası Fransa'da, Paris'te yapıldı. Orada altın madalya kazanarak olimpiyatlara gitmeye hak kazandım. Bu da benim için en büyük başarı. Tabii elimden gelen gayreti gösteriyorum. Orada da altın madalya kazanmak istiyorum. Daha önce Büyükler kategorisinde Avrupa 3'üncülüğüm vardı. Bu şampiyonada kendimi daha olgunlaşmış hissediyordum. Performans olarak daha yukarıda görüyordum. Avrupa'ya gitmeden önce şampiyon olacağımı hissediyordum. Gittim ve orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.Bu şekilde ilk Büyükler Avrupa Şampiyonluğumu almış oldum. Bu da benim için en büyük başarılarımdan bir tanesi" dedi.

"İLK ŞAMPİYON OLARAK TARİHE GEÇMEK İSTİYORUM"

Oimpiyat tarihinde ilk kez düzenlenecek olan karate şampiyonasının ilk şampiyonu olmak istediğini söyleyen Şamdan, "Olimpiyatlar için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yıllardır bu çalışmalar devam ediyor. İşin sonuna geldik. Olimpiyatlar için son 1 ayımız var. Bu yüzden Erzurum'a kampa gideceğiz. 1 aylık bir kampın ardından Tokyo'ya gideceğiz. Ben orada altın madalya alabileceğime inanıyorum. Kendime güveniyorum. Zaten orada, daha önce maç yaptığım rakiplerle dövüşeceğim. Güzel geçeceğine inanıyorum. Ülkemize altın madalya kazandırabileceğime inanıyorum. Bu gururu yaşatacağıma inanıyorum. Daha önce karate olimpiyatlarda yoktu. İlk defa 2020'de yarışacak. Bunun için aslında ekstra bir gururum var. Çünkü ilk şampiyon olarak tarihe geçmek istiyorum. Bunun için ekstra bir çaba sarf ediyorum diyebilirim. Çünkü ilk olmak gerçekten özeldir. İlkler unutulmaz. İlk şampiyon olarak adımı altın harflerle tarihe kazımak istiyorum" şeklinde konuştu.

BIYIK; ERAY’IN KESİNLİKLE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAĞINA İNANIYORUZ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise Eray Şamdan’ın 4 yıldan bu yana belediyenin sporcusu olduğunu söyleyerek, bölgenin yetiştirdiği ender sporculardan biri olduğunun altını çizdi. Başkan Bıyık, ‘’ Eray çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz karakter sahibi birisi, geçmişinde 7 tane Avrupa Şampiyonluğu olan bir isim. İnşallah Türkiye’yi, Darıca’yı ve Kocaeli’ni, en üst ligi olan, en temel olan diye tabir   ettiğimiz olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek bir sporcudur’’ dedi.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Olimpiyatlarda Eray’dan umutlu olduğunu ve kesinlikle olimpiyatlarda şampiyon olarak döneceğine Darıca ve Kocaeli olarak inandıklarını söyledi. Bu güne kadar yarıştığı tüm müsbakalarda Eray Şamdan’ın umutlarını hiç bir zaman boşa çıkartmadığını da sözlerine ekleyen Bıyık, ‘’Severek takip ettiğimiz kardeşimizi her zaman destekliyoruz. Eray aslında, Darıca ve Kocaeli gençliği için iyi bir rol model, bizim için daha nice böyle olimpiyat şampiyonları çıkacak, daha nice Eraylar yetiştireceğiz. Bizim kulübümüz Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulubü, eğitime ve spora olduğundan fazla destek vermeyi arzu ediyoruz, arkadan yüzlerce Eray yetiştireceğiz, bunların meyvelerinin hepsini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Eray kendisini çok iyi yetiştirmiş birisi, sadece şampiyon olmak önemli değil burada, karakter olarak da çok kaliteli bir kardeşimiz, bu nedenle Eray’ı çok seviyoruz. Bizim kalbimiz de Eray için olimpiyatlarda atacak, bunu yürekten söylüyoruz, bütün Kocaeli, bütün Türkiye Eray’ın şampiyonluğuna kilitlenecek, İnşallah Eray oradan da şampiyonlukla dönecek’’ dedi.
Diğer yandan, Avrupa Şampiyonu olarak dönen Eray Şamdan’a Darıca Belediye Başkanı mecliste alınan kararın ardından 15 altın, hocası Darıca Eğitim Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül’ü de 12 altınla ödüllendirdi.