Ömer Faruk Başaran; Tam kapanmada aşılama bitmeli

Ülkemizde korona virüs tedbirleri kapsamında tam kapanmaya geçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, tam kapanma sürecinde aşılamanın bitmesi gerektiğini söyledi

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma süreciyle ilgili açıklama yaptı. Başaran açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Diğer devletlerinin kendi milletlerine verdikleri destekler henüz hükümetimiz tarafından bizlere verilemedi. Hiçbir destek planı olmadan bu şekilde bir kapanmaya gidilmesi salgınla mücadelenin bir türlü beklenen düzeyde olmadığının bir kanıtıdır.

“14 AY İÇERİSİNDE BU HAZIRLIKLARI YAPMAK MÜMKÜNDÜ”
Cumhurbaşkanının bu açıklamayı zor durumdaki esnaf, işsizler, işçiler, işverenler ve yoksul halk için hazırlanan kapsayıcı bir destek paketi ile birlikte yapmasını dilerdik. Dünyada yaşanan tam kapanma örnekleri, süreçlerin nasıl işlediği, ne tür destekler verildiği, hepsi önümüzde mevcuttu. Virüsün Türkiye’de görülmesinden bu yana 14 ay geçti. 14 ay içerisinde bütün bu hazırlıkların yapılması elbette mümkündü. Yazık ki böyle olmadı.

“MİLLETE KAÇ LİRA AYIRDINIZ?”
Millet yönetimi Sayın Erdoğan’a, Sayın Erdoğan da milleti Allah’a emanet etti. Geçen hafta millete parasız dağıtılan patates ve soğanlar acaba tam kapanma hazırlığı mıydı? Milletin vergilerinden millete kaç lira ayırdınız?

“AŞILAMA BİTMELİ”
Kapanma boyunca kiralar devlet tarafından karşılanmalı. Kredi borçları ertelenmeli. Elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel hizmetler bu süre içerisinde ücretsiz olmalı. Her hanenin gıda, temizlik, hijyen, maske, dezenfektan gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı.

Üretim ve hizmet sektöründe çalışmak zorunda olanlar acilen aşılanmalı.

Toplumun aşılanması bu süre içerisinde bitmeli.

“SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”
Sağlık açısından bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve toplum olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına tam riayet etmeliyiz. Salgını azaltma ve vaka sayılarını düşürme noktasında elde etmiş olduğumuz bu süreci iyi değerlendirmeli, toplum olarak çok dikkatli davranmalı, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalıyız.”