Kocaeli'de hedef günlük 30 bin aşı!

Bu hafta 4 ve daha fazla doktor çalışan ASM'lerde Biontech aşısı yapmaya hazırlanan İl Sağlık Müdürlüğü, günlük 30 bin doz aşı yapmak için hafta sonları tüm devlet hastanelerinde poliklinikleri aşı polikliniğine dönüştürerek aşı yapmayı planlıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Biontech aşısı için yaptığı 120 milyon dozluk anlaşmanın ardından aşılar Türkiye’ye gelmeye başladı. Aşılamanın hızlanmasını sağlayan anlaşmanın ardından aşıların sadece devlet hastanelerinde değil, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) yapılması kararı da alındı. Bu hafta 4 hekim çalışan ASM’lerde Biontech aşısı yapılmaya başlanacak. İl Sağlık Müdürlüğü günlük ortalama 10 bin doz yapılan Biontech aşısını 30 bin doza çıkarmayı hedefliyor.

YÜZDE 14 AŞILANDI
Kocaeli’de aşılamanın hızlanması ve nüfusun önemli bir bölümünü aşılamak için aşılama hızlandırıldı. Ocak ayından bu yana Kocaeli’de birinci doz aşı 391 bin 751 kişiye uygulanırken, ikinci doz aşı ise 283 bin 240 kişiye uygulandı. Nüfusun yüzde 14’ünün üzerinde aşılama tamamlanırken, nüfusun büyük bölümünü aşılamak için çalışmalar hızlanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü aşıyı hızlandırmak için ASM’lerde Biontech aşısı için tüm hazırlıklarını yaptı. ASM’lerde aşı çalışması dışında tüm devlet hastanelerinde hafta sonu aşı yapılması için hazırlıklara başlayan İl Sağlık Müdürlüğü, cumartesi ve pazar günleri tüm poliklinikleri aşı polikliniğine çevirerek aşılama hızını artıracak. Günlük 10 bin civarında olan aşı sayısının 30 bine çıkartılması için yapılan çalışmalarda Sağlık Bakanlığı izin verirse özel hastanelerde de aşı yapılacak.