CHP; Termal Grup Projesi'nin adı ranttır

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve meclis üyeleri, bugün düzenledikleri Basın Toplantısı'nda ilçe gündemine dair değerlendirmelerde bulunurlarken, amaçlarının doğru muhalefet kararlarıyla sorunlar çözüm üretmek olduğunu söylediler.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Times; color: #5a5a5a; -webkit-text-stroke: #5a5a5a} span.s1 {font-kerning: none}

CHP Darıca parti binasında gerçekleşen toplantıda İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, gerçekleştirdikleri kongreden bahsederek, “İki aydır meclis çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bütün gayemiz Darıca’nın sorunlarına çözüm üretmek ve doğru muhalefet gayretiyle omuz omuza çalışmaktır. Bugün itibari ile Darıca’da yaşanacak sorunların çözüm adresi olarak kendimizi görüyoruz. Darıca’da yaşayan yurttaşlarımız için neler yaptığımızın bilinmesini istiyoruz.’’ Açıklamalarında bulundu.

TERMAL GRUP’UN PROJESİ KABÜL EDİLEMEZ

Darıca’yı ve Darıcalıları ilgilendiren konu olan Termal Grup hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, ‘’Bu kararı istinaf mahkemesine taşıdık ve bozulmasını bekliyoruz dedik. Darıca’nın nüfusu 207 bin civarı. Bu nüfusta bile altyapı ve yollarımız yetersiz. Darıca’nın bu sıkıntıları varken, Darıca’da metrekareye bin 700 kişi düşerken, bu proje kabul edilebilir bir proje değildir. Nüfus sayımız artacak. 30 bin ekstra nüfus gelecek. Darıca’nın nüfusunun her yıl yüzde 5 arttığını hesap edersek, 5 yıl sonra bu proje yapılıp bittiğinde nüfus 300 bine çıkacak.’’ dedi

KANAL İSTANBUL İLE TERMAL GRUP PROJESİ EŞDEĞERDİR

Toplantıda, İstanbul’da yapılan gökdelenlerle ve yüksek yapılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ‘’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’İstanbul’a ihanet ettik’’ diye açıklamaları var. Büyükşehir ve Darıca Belediyesi yetkililerine sesleniyorum, kendi partinizin söylemlerinden haberdar değil misiniz yoksa dikkate mi almıyorsunuz? Bu proje Darıca için bir cinayettir. Kanal İstanbul Projesi’yle Termal Grup eşdeğerdir. İkisinde de rant vardır. Bu projelerde halka dair bir şey yoktur, ranta dair birçok şey vardır. Bu projeye kat sınırlaması getirirlerse örneğin 20 kat derlerse CHP grubu olarak onu da destekleriz’’ ifadelerini kullandı.