Altay, intiharlara ilişkin açıklama yaptı

İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Güven Altay, ilçede yaşanan intiharlarla ilgili yaptığı açıklamada, gençlere seslenerek, '' Bu günler elbette geçecek, karanlık dağılacak; demokrasi, adalet, liyakat, özgürlük, birlik ve beraberlik kazanacak. Daha mutlu ve daha adil bir ülke yönetimini hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. '' dedi

Güven Altay, yazlı olarak yaptığı basın açıklamasında, şu görüşlere yer verdi;
Değerli basın mensupları;
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Darıca’da hepimizin yüreğini acıtan üzücü bir olay yaşandı. Henüz 25 yaşındaki bir genç kız kardeşimiz (Hediye Basum) bu dünyada adalet, huzur ve mutluluk bulamadığı için yaşamına son vermeyi seçti. Son sözlerinden biri “Dünya yaşanılacak bir yer değil, adalet yok, huzur yok, mutluluk çok az sürüyor. Bu da beni boşluğa sürüklüyor” oldu. Darıca’mız bir süre önce de yine 18 yaşındaki bir başka genç kardeşimizin (Furkan Celep) Yelkenkaya falezlerindeki intiharıyla sarsılmıştı… O da hayata dair ümitsizliklerinden bahsettiği veda notunda “Bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarımı harcamamak istemiyorum. Bu dünya yaşamak için çok kötü bir yer” diyerek gençlerimizin getirildiği noktayı en acı şekilde gözler önüne sermişti. 

İNTİHAR VAKALARI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Türkiye’de her geçen yıl daha fazla intihar olaylarıyla karşılaşıyoruz. Son 20 yılda gittikçe derinleşen sorunlar halkımızı bunalıma sürüklüyor. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artıyor. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 2015-2020 yılları arasında yani sadece 5 yıl içinde, 14 bin 530 kişi intihar etti. Maalesef bunalıma girerek yaşamına son veren bu kişilerin arasında; ülkedeki adaletsizliklere isyan eden, geleceğe dair umutlarını yitiren, mutsuzlukla boğuşan, yani özetle ülkemizi yönettiklerini iddia edenler tarafından “yaşama sevinçleri çalınmış” ümitsizliğe itilmiş gençlerin de olduğuna üzüntüyle şahit oluyoruz. 

SÖYLEYECEKLERİMLE SİZLERE ULAŞMAK İSTİYORUM

Sevgili gençler, Bu noktada söyleyeceklerimle siz genç arkadaşlarımıza ulaşmak istiyorum. Bizler İYİ Parti olarak, umutsuzluğunuzu görüyor, isyanınızı duyuyor ve sizleri anlıyoruz. Eğitim, ekonomi, iş hayatı, sosyal imkanlar ve gelir dağılımı başta olmak üzere, yaşamın her alanında karşılaştığınız adaletsizliklerin farkındayız. Tüm bu sıkıntıları, Türkiye’mizin sınırsız kaynaklarına rağmen yanlış yönetilmesi sebebiyle yaşadığınızı da biliyoruz! 
Tam olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinde bahsettiği noktadayız. Ulu önderimizin de işaret ettiği gibi gelecek sizde, sizin ellerinizde… Geleceğinizin, umutlarınızın, cesaretinizin çalınmasına asla izin vermeyin. Türk gençliği tarihinde pek çok kez olduğu gibi şimdi de ülkesinin kaderini değiştirecek, geleceğini en adaletli şekilde inşa edecek güçtedir. 
Bu günler elbette geçecek, karanlık dağılacak; demokrasi, adalet, liyakat, özgürlük, birlik ve beraberlik kazanacak. Daha mutlu ve daha adil bir ülke yönetimini hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Türkiye’nin sizlere şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacı var… Halka hakkının teslim edileceği, güneşli günlere çok az kaldı! Yeter ki inanın! 
Sevgi ve saygılarımla…