Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aktaş; Sivas katliamı insanlık suçudur!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 2 Temmuz 1993'de yaşanan Madımak olaylarıyla alakalı açıklama yaptı.

Aktaş; Sivas katliamı insanlık suçudur!
02 Temmuz 2020 - 09:40

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptığı açıklamada; 

27 yıl önce bugün Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerine, Birçok aydın sanatçı, ülkenin değişik yerlerinden gelen yurttaşlar, yurt dışından gelen konuklar, katılmıştı.
Onlar semaha durmaya, şiir okumaya, türkü söylemeye, kardeşlik sofrası kurmaya gelmişlerdi. 
 
Ama günler öncesinden katliam planları yapılmış ve Sivas’ta yayın yapan birçok gazete ” Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar” diyerek halkı kışkırtmaya çalışmıştı. 
 
Saldırganlar oteli ateşe vermişler ve 35 insanımızı diri diri yakmışlardır.
Yakılan insanlar aydınlar, şair ve yazarlar, bu ülkenin aydınları onuruydular. Dumanlara boğularak, diri yakılarak katledildiler. 
Tıpkı yüzyıllar önce dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm halkın getirmiş, kardeşçe bir düzen için mücadele etmiş ve bu uğurda ömrünü vermiş Pir Sultan gibi.
 
Geçen 27 yılda Sivas Katliamı'nın dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olması, davayı zaman aşımına uğratarak korunup kollanmaları ülkemizdeki cezasızlık kültürünün ve adaletsizliğin en iyi örneklerindendir. 
 
Sivas katliamı insanlık suçudur ve zaman aşımı yapılamaz. 
 
İnsanlığı artık bu ve benzeri katliamlarda yitirmemek için, o zihniyetle her alanda ve her koşulda mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bu bizim insanlığa olan borcumuzdur.
 
27. yılında Sivas Katliamına sebep olan o zihniyeti lanetliyor, Madımak Oteli’nde canlarına kıyılan 35 insanımızı saygıyla anıyoruz'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum