Akşener, İYİ Partili Yıldız’ın cenaze törenine katıldı: Kardeşimi kaybetmiş gibi hissediyorum
İZMİT’teki evinde dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İYİ Parti Kocaeli eski İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın cenaze törenine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bir siyasi arkadaşlığın, dostluğun ötesinde kardeşimi kaybetmiş gibi hissediyorum" dedi.
Yayınlanma :
14.08.2023 22:14
Güncelleme :
14.08.2023 22:14


'KARDEŞİMİ KAYBETMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM'
Cenaze namazı sonrasında açıklama yapan Meral Akşener, "Şanbaz Yıldız benim çok eski tanıdığım. İzmitliyim ben biliyorsunuz, Kocaeliliyim. Neredeyse rahmetli abimin il başkanlığı döneminden tanıdığım insanlardan bir tanesi. Ailesini, çoluğunu, çocuğunu tanırım. Dolayısıyla yani bir siyasi arkadaşlığın, dostluğun ötesinde kardeşimi kaybetmiş gibi hissediyorum birincisi bu. İkincisi, bir dava arkadaşımı, il başkanımızı kaybettik. Yeri, çok zor doldurulacak bir arkadaşımızı kaybettik. Son derece fedakar, insanları kırmayan, incitmeyen, saygı gösteren yani saygı timsali, başka insanlara da son derece saygılı davranan bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. İnşallah cennette buluştursun ama gerçekten yeri çok zor dolacak bir kardeşim. Çok üzgünüm, Kocaelililer de üzgün onu da biliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.
ŞANBAZ YILDIZ’IN HAYATI
Şanbaz Yıldız, 10 Nisan 1963 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaokulu Şereflikoçhisar’da okudu. Ankara Aydınlıkevler Lisesi’nde eğitim görürken 1980 darbesi ile beraber yargılanan isimler arasında yer aldı. Okulu yarım bırakmak zorunda kalan Şanbaz Yıldız, darbe döneminde Ankara Ülkü Ocakları 2. başkanlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Yıldız, 1989 yılında Kocaeli’ye yerleşti. MHP’de siyaset yapan Yıldız, 2004 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2018 yılında MHP’den istifa eden Yıldız, İYİ Parti’ye geçti. 4,5 yıl il başkanlığı yapan Yıldız, sonrasında istifa ederek 14 Mayıs 2023’te yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti 2'nci sıra milletvekili adayı oldu. Yıldız geçtiğimiz günlerde İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’na bağlı olarak 5'inci Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildi. Bu görevle Kocaeli, Düzce, Sakarya, Bolu, Bursa ve Bilecik’ten sorumlu olacaktı.
Hatice Yıldız ile evli olan Şanbaz Yıldız, 3 kız ve 3 erkek olmak üzere 6 çocuk babasıydı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: