Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Akar, Darıca'daki deniz kirliliğini TBMM'ye taşıdı!

Gazetemizin gündeme getirdiği Darıca Bayramoğlu Mahallesi Balyanoz Koyu'na arıtma tesisinden bırakılan atık suların denizi kirlettiği şeklindeki haberin ardından CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M)'ye taşıdı.

Akar, Darıca'daki deniz kirliliğini TBMM'ye taşıdı!
23 Temmuz 2019 - 14:22
Gazetemizin 10.07.2019 tarihinde gündeme getirdiği ‘’ Gebze Cumhuriyet Mahallesi 2259 Sokak’taki İSU’ya ait atık su arıtma tesisi, kapasite yetersizliği nedeniyle günün belirli saatlerinde Darıca Balyanoz Koyu’na atık suları boşaltıyor. Evsel atık suların toplandığı Gebze Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki yoğunluk nedeniyle dereye akan atık sular Balyanoz Koyu'nu kirletiyor.’’ şeklindeki haberin ardından, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sorarak açıklama istedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a bir soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite yetersizliği nedeni ile tonlarca lağım ve atığı Darıca Balyanoz Koyu’na boşalttığı deniz kirliliği yanında ağır koku ile bölge vatandaşlarının şikayetlerine neden olduğunu ifade ederek şu önergeyi verdi;
 
 
Gebze Cumhuriyet Mahallesi 2259 Sk. üzerinde kurulu olan İSU’ya ait özel bir firma tarafından işletilen 107 dönümlük Gebze Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite yetersizliği nedeni ile tonlarca lağım ve atığı Darıca Balyanoz Koyu’na boşalttığı deniz kirliliği yanında ağır koku ile bölge vatandaşlarının şikayetlerine neden olmaktadır.
 
Buna göre;
 
Bölge halkının yoğun koku ve Balyanoz Koyun’ndaki kirliliğe ilişkin şikayetlerini dikkate alıp Bakanlığınızca bir araştırma yapılacak mıdır?
Gerekli adımları atarak bu konudaki şikayetlerin kaynağına ilişkin kamuoyu bilgilendirilecek midir? Özellikle çevre ve deniz kirliliğinin sık sık gündeme geldiği Kocaeli de Bakanlığınızca 2019 yılında yapılan denetimler nelerdir?
Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinden düzenli numunelerin alındığı belirtilmektedir. 2019 yılının ilk 7 ayında tesisin çıkışından alınan numune sonuçlarındaki değerler nelerdir? Bu sonuçlara göre halk sağlığını tehdit eden herhangi bir veriye ulaşılmış mıdır?