Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

414 çocuğa yardım eli

Kocaeli'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, 414 çocuğa el uzatıldığını belirtti

414 çocuğa yardım eli
29 Mart 2018 - 12:34
Kocaeli'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Sertif Gökçe, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Uyuşturucuyla mücadele konusunda da Türkiye’de yürütülen çok önemli çalışmalar var. Özellikle metruk binaların yıkılması konusunda İçişleri Bakanımız video konferans ile bütün valilere ve belediye başkanlarına talimatları  oldu. Bu binaları suçluların kullanmaması bakımından yıkılması gerekiyor. Bu yerlerin 2 aylık bir sürede hızla yıkılması konusunda aldığımız kararı Kaymakamlıklarımıza gönderdik.
Uyuşturucu ve suça bulaşma noktasında mekan oluşturan sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili olarak bir Valilik kararı aldık ve bunu da uygulamaya geçiriyoruz. Bugüne kadar 414 tane sokakta çalışan ve dilenen çocuğa müdahale ettik. Sokakta çalışan ve dilenen çocuktan bir şey satın alan veya onlara para veren kişilere de idari para cezası kesebiliriz.  Önümüzdeki dönemde Kocaeli halkının da desteğiyle hep beraber bu mücadeleyi yaptığımızda başarıyı yakalamış olacağız. Çocukları artık çok fazla sokaklarda görmüyoruz. Sadece çocuklar değil, büyükler için de birtakım tedbirler alındı. Cami önlerinde de dilenmeyi kaldırmamız gerekiyor. İhtiyacı olanlar varsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile uygun görülen yardımları alacaklardır.  İlçelerde de Kaymakamlarımızın başkanlığında Koordinasyon Kurulu kurulacak. Her ilçenin kendine göre hassasiyetleri var. Kadın Sağlığı ve Eğitimi projemizde özellikle uyuşturucu, sigara ve alkol gibi konulardan bahsediyoruz. Bu projeye elektronik bağımlılığı da eklemeliyiz. Sigara denetimleri önemli ve bunu Sağlık Bakanlığımız takip ediyor. Bu konuda şikayetler geliyor, ama bizler bu takibi yapmak durumundayız. Uyuşturucu Eylem Planında kurullarımıza öngördüğümüz görevler var. Bunları her kurumumuz kendi görev konularında belli aralıklarda bizlere bildirmek durumunda. Yeni Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı da Ankara’nın belirlediği plan çerçevesinde yenilenecek ve önümüzdeki dönemde sizlerle paylaşılacaktır. Uyuşturucu konusu sadece polisiye tedbirlerle çözülecek bir sorun değil, hepimizin ortaklaşa halledebileceği bir konudur."
Aksoy katılımcılara teşekkür etti. Uyuşturucu ile ilgili kurum yetkilileri tarafından yapılan sunumların ardından uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların yapılması, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirdi.