Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

15 Temmuz için ne dediler?

15 Temmuz Hain darbe girişiminin ardından 3 yıl geçti. Yarın kutlayacağımız Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kim neler söyledi ?

15 Temmuz için ne dediler?
14 Temmuz 2019 - 20:08
 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy:

 

 

15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.

 

Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır.

 

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz,  15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. 

 

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir.

 

Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, içerden ve dışardan istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Kocaelili hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın

Türkiye Cumhuriyeti, bugüne dek birlik ve bütünlüğünü yok etmeye yönelik sayısız darbe girişimine maruz kalmış, birçok defa darbeler siyaseti ile geri bırakılmaya çalışılmıştır. Son olarak 15 Temmuz 2016 günü, ülkemizin büyük yükselişini durdurmak isteyenler tarafından düzenlenen vatana ihanet hareketi, dünya darbeler tarihi açısından müstesna özellikler taşımaktadır.

Devletimizin askeri araçları, teknolojik iletişim imkânları milletin bekasına kast edenlerce kullanılmış meclisimiz ve Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bombalanmış, Genelkurmay Başkanımız esir alınmış, Cumhurbaşkanımızın canına kastedilmiştir.

15 Temmuz 2016 günü hainlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünya darbeler tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde mücadele eden aziz milletimiz, yalnızca göğsündeki inançla büyük bir metanet, basiret ve vatanseverlik duruşu göstererek bütün dünyaya örnek olmuş, bu onurlu mücadelesiyle, 251 şehit ve 2193 gazi vererek hain darbe girişimini engellemiş, kanlı geceyi demokrasi ve millî irade zaferine dönüştürmüştür.

Halkımızın demokrasiye olan bağlılığıyla verdiği mücadele, dünya darbeler düzeni ve siyaseti için yeni bir dönemin başlangıcı olarak tarihteki yerini almıştır. Bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, cuntacıların, terör örgütlerinin kıskacına alınamayacağı, ülkemiz sınırları içerisinde herhangi bir hain kalkışmanın meşruiyet kazanamayacağı milletimiz tarafından tüm dünyaya açıkça ilan edilmiştir.

Güven duygumuzu istismar ederek dinimize, devletimize, namusumuza ve demokrasimize kast edenlere karşı, asırların tecrübesiyle tek yürek olmayı başaran Necip Türk milleti; milli iradenin, milli beraberliğin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün yegâne teminatı olduğunu bir kere daha göstermiştir.

Milli irademize, vatanımıza ve milletimize kast edenlere karşı, canlarını siper ederek tarihimizin altın sayfalarına adlarını kanlarıyla yazdıran aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin yıl dönümünde rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Onları acımasızca şehit eden, canlarına kıyan hain terör örgütü FETÖ ve işbirlikçilerini ise unutmamak, unutturmamak ve dünyaya Güçlü Türkiye mesajı vermek için tüm halkımızı Kocaeli Milli İrade Meydanı’na, Vatan Nöbeti tutmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz

Türk Milletinin 15 Temmuz 2016 yılında hainlere karşı göğsünü siper ederek yazdığı destanın şanlı tarihimizdeki yerini aldığını dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yayınladığı mesajında, “Aziz milletimiz son destanını 15 Temmuz’da, asker üniformasının arkasına gizlenen hainlere karşı yazdı. Hainlere karşı sadece ellerinde bayrağı olan aziz milletimizin çok etkili bir silahı daha vardı; iman dolu kalpleri! Milletimiz binlerce yıllık tarihinde defalarca olduğu gibi kutsallarını korumak adına canını vermekten çekinmeyeceğini göstererek, dış güçlerin piyonu olan FETÖ terör örgütünün; milli birlik ve kardeşliğimize kast ettiği kalkışmasını başarısızlığa uğrattı. Tankı, topu, tüfeği ve hain planlarıyla karşısına çıktıkları bu milletin korkacağını sanan hainlere en güzel cevabı yine milletimiz birlik ve beraberliğiyle, vatan aşkıyla kenetlenerek verdi. Yüce milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan’ ülküsünde birleşerek, hainlerin bu kirli oyununu bozdu. 

Milleti ve ülkesinin bağımsızlığı için göğsünü hainlere karşı siper ederek şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbim bir daha o günleri bizlere bir daha yaşatmasın inşallah” ifadelerine yer verdi.  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ayrıca, Gebzeli hemşerilerini 15 Temmuz Pazartesi akşamı anma programı için 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanına davet etti. 15 Temmuz saat 19.30’da Eski Çarşı’dan başlayacak kortej yürüyüşünün tamamlanacağı kent meydanındaki program gece geç saatlere kadar sürecek. 

 

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, tüm Darıcalıları 15 Temmuz Pazartesi Günü düzenlenecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliklerine davet etti. 

Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği etkinlikler 15 Temmuz Pazartesi Günü saat 12:00’da Nenehatun Mezarlığı Şehitlikler ziyareti ile başlayacak. Etkinlikler Bağlarbaşı Merkez Camii’nde öğle namazının ardından okunacak olan Mevlid-i Şerif’le devam edecek. Etkinlikler saat 21:00’da Çınaraltı Meydanı’ndan Darıca Kent Meydanı’na kadar yapılacak olan Kortej Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Anma Programı ile son bulacak. 

 

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Bıyık, tüm Darıcalıları 15 Temmuz Pazartesi Günü düzenlenecek olan anma etkinliklerine davet ederken, “Adeta yeniden bir diriliş destanının yazıldığı 15 Temmuz Gecesi, yüce milletimizin söz konusu vatan olduğunda canını hiçe sayarak son nefesine kadar vatanına sahip çıkacağını bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi canlarını veren şehitlerimizi asla unutmayacağız, bu topraklar üzerinde kirli emeller besleyenler şunu bilsinler ki bu topraklarda al bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. 15 Temmuz Günü şehitlerimizi anma adına düzenleyeceğiz etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyorum.” dedi. 

 

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da, millet iradesine ipotek koymak isteyen, hiçbir meşru iradeye dayanmayan bir grubun menfur darbe girişimini yaşadığını söyleyerek, “15 Temmuz’da bir millet, ‘İrademe sahip çıkıyorum’ diyerek, iktidarı ve muhalefetiyle, bu saldırgan ve işgalci guruba direndi. İnsanlarımız, ‘İrademize ipotek konulmasını, irademizin hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz’ dedi. İnsanlarımız, cumhuriyeti, modern demokratik hayatı, çok partili yaşamı ve hukukun üstünlüğü ilkesini gelecek nesillere taşımakta kararlı olduğunu bir kez daha, canı pahasına, ortaya koydu” diye konuştu.

15 Temmuz’un şehitlerini ve gazilerini düşündüğünde büyük bir hüzün günü olduğunu vurgulayan Acay, “Ama hukuksuz, kanunsuz ve zorbaca devlet yönetimine el koymak isteyenlere karşı milletin ortaya koyduğu ferasetle de bir onur ve gurur günü, bir demokrasi günü olarak da değerlendirilebilir. Bir kez daha Türk milletinin böyle karanlığı yaşanmamasını temenni ediyor; demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün, çok partili yaşamın ve millet iradesinin tahakkuk ettiği modern bir düzenin daha da gelişerek ülkemizde varlığını sürdürmesi gereğine olan inancın altını bir kez daha çiziyor,  tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum ‘’ dedi

 

 

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleri esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.

 

 

 MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün

15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür.  İstismar ve takiyye fanusuna saklanmış hain bir terör örgütünün Türkiye’yi yıkma teşebbüs ve tertibidir.15 Temmuz’da asker kamuflajına giren bir avuç hain tepelenmiştir. İstiklalimize göz diken,varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür.15 Temmuz’da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 193 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutulmamalıdır.

Milli şuur ayakta değilse, millet ölüm yatağındadır. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır.

Milli ruh; bezginlik, baygınlık, durgunluk, teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz, kabul etmez.Dayanışma ve kucaklaşmayla her mihnet aşılacaktır.15 Temmuz’da destan yazan milletimle övünüyorum. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.
Yanılıp yenilip yeni bir darbe girişimini aklından, havsalasından geçiren varsa ölümü göze almış demektir, bunu da özellikle hatırlatıyorum.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakârlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır.

Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Şu tarihi seslenişi birlikte söyleyip, beraber var edelim: Ne Mutlu Türk’üm diyene…

  •  

İYİ PARTİ Darıca İlçe Başkanı Özer Yıldız

Mermiye göğsünü siper eden, tankların önüne yatan, bombalara meydan okuyan, devletini canı pahasına savunan halkımız, asla diz çökmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. 

 Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü yok etmeyi amaçlayan terör örgütü ve iş birlikçilerine karşı, birlik ve beraberliğimizle tarihi bir ders verdik. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, futbol ailesi olarak bizler, her daim darbelerin ve terörün karşısında demokrasinin yanındayız. Milletimizin yaşadığı o kara günü ve hepsi birer kahraman şehitlerimizi asla unutmadık; unutmayacağız. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün ikinci yılında kanları ile destan yazan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.